3 goals in 3 matchen: 20-jarige Belg scoort opnieuw voor jonge Duivels in 0-1 zege tegen Hongarije

De Belgische beloften hebben dinsdagavond met 0-1 gewonnen van Hongarije. Net zoals in de vorige partijen tegen kneusjes als Malta (0-2) en Kazachstan (1-0), werd het maar een nipte zege voor de Belgen. Bondscoach Gill Swerts zal echter wel tevreden zijn met de derde opeenvolgende zege, want met een 9/9 in de EK-kwalificatiecampagne staan ze samen met Spanje aan de leding in hun groep. De grote held van de avond was wéér Kazeem Olaigbe. Net zoals in de vorige twee wedsrijden brak hij als invaller de ban en bezorgde hij de jonge Duivels de zege.

Olaigbe vs Hongarije

Kazeem Olaigbe kwam na de rust Malick Fofana vervangen. De speler van Cercle Brugge bewees al voor de derde maal op rij waarom hij als invaller het verschil kan maken. Op aangeven van Mario Stroeykens verschalkte de 20-jarige linksbuiten met een verschroeiend schot van net buiten de zestien de Hongaarse doelman. Onthoud de naam, want hij lijkt stilaan onmisbaar te worden bij de beloften.

Kazeem Olaigbe Belgische beloften

Kazeem Olaigbe werd geboren op 2 januari 2003 en is op moment van schrijven 20 jaar oud. De linksbuiten heeft een marktwaarde van 400.000 euro en komt uit voor Cercle Brugge. De Vereniging nam hem deze zomer over van Southampton, waar hij uitkwam voor de beloften. Olaigbe kwam al uit voor de Belgische U15, U16, U17, U19, U20 en sinds kort ook voor de U21 van ons land. Op het EK voor beloften was hij er niet bij, maar tegen in de EK U21-kwalificatiematchen tegen Kazachstan en Malta wel. Tegen Kazachstan viel hij in na 71 minuten en scoorde hij vijf minuten later de openingsgoal. Vrijdagavond scoorde hij tegen Malta dan weer de 0-1 in de 75ste minuut nadat hij Stassin kwam vervangen in minuut 62. Op het einde van de match scoorde Arne Engels (Augsburg, ex-Club Brugge) nog de 0-2 na een knappe vrije trap.

Hier kan je Olaigbe's doelpunt tegen Kazachstan nog eens herbekijken, toen ook de openingstreffer rond minuut 75.

Ook interessant