Aster Nzeyimana geeft komend weekend aftrap bij deze 2de Nationaler, speelde er zelf in de jeugd!

De fans van Eendracht Aalst hebben iets om naar uit te kijken. Niemand minder dan Aster Nzeyimana komt zondag de aftrap geven. Hij heeft een speciale band met de club, aangezien hij er in de jeugdreeksen nog actief was als voetballer. Eendracht Aalst neemt het zondag op tegen Houtvenne, de laatste in de stand. 

Aster Nzeyimana geeft aftrap

Er gaat geen dag voorbij of er valt iets te lezen, te zien of te horen over Aster Nzeyimana. De 28-jarige sportjournalist is sinds dit jaar de vaste host van Extra Time en was eerder dit jaar ook te zien in The Masked Singer. De fans van Eendracht Aalst zullen Aster komende zondag dus in levende lijve zien, want hij komt er de aftrap geven. Na de wedstrijd komt hij ook naar het clubrestaurant, een unieke kans voor de fans om hem te ontmoeten.

Jeugdopleiding Eendracht Aalst

Aster komt er niet zomaar de aftrap geven. Hij genoot er zijn jeugdopleiding en heeft dus een speciale band met de club. In 2012 kreeg hij er zelf nog een kans in het eerste elftal tijdens oefenwedstrijden tegen AA Gent, Sporting Lokeren en Jong Lede. Helemaal doorbreken lukte echter niet, waarna hij verkaste naar SK Berlare. Eendracht Aalst is trouwens aan een goed seizoen bezig. Het staat momenteel op een knappe derde plaats met 48 punten, maar wel op ruime afstand (twaalf punten) van leider Hoogstraten.