Hoe is het nog met.. Moses Simon?

Moses SImon is een Nigeriaanse vleugelspeler die we allemaal kennen van bij KAA Gent. Met zijn snelheid en techniek maakte hij het veel ploegen lastig. In 2015 werd hij 2de na Neekens Kebano in de Ebbenhouten Schoen, een trofee uitgereikt voor de beste Afrikaanse speler in de Jupiler Pro League. We overlopen even zijn carrière.

Groot talent

Simon begon zijn voetballoopbaan bij de GBS Academy in Nigeria. Hij werd gevolgd door Tottenham Hotspur, Liverpool,.. en mocht dan uiteindelijk op proef bij Ajax. Daar kon hij de Amsterdammers niet overtuigen van zijn kwaliteiten, ondanks een goal in zijn eerste oefenwedstrijd. Hij trok dan maar naar AC Trencin, waar hij 17 keer scoorde in 39 wedstrijden. 

Belgische verovering

In januari 2015 maakte Moses Simon de overstap naar KAA Gent. De aalvlugge flankspeler maakte snel indruk op de Belgische velden. Bij zijn 1ste basisplaats maakte hij onmiddellijk een hattrick. Met 7 doelpunten in 17 wedstrijden was hij mee verantwoordelijk voor de eerste landstitel van KAA Gent. Ook de volgende seizoenen bleef hij een belangrijke speler voor de Gentenaren. 

Het leven na België

In augustus 2018 maakt Moses de overstap naar het Spaanse Levante UD. Daar speelde hij 23 wedstrijd en kon slechts 1 keer scoren. Afgelopen zomer werd hij uitgeleend aan de Franse eersteklasser FC Nantes, waar hij zich volledig ontbolstert. In 30 wedstrijden wist hij 9 keer te scoren en gaf hij al 8 assists. 

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok:

@voetbalflitsenbe

Is dit de beste redding die je al hebt gezien? 😂 ##foryou##foryoupage##fail##funny##football##kids##intheface##penalty##goalkeeper##save

♬ Solo (feat. Demi Lovato) - Clean Bandit
Ook interessant