Slapend rijk: Man City-speler speelde amper 107 minuten sinds 2019, maar won wel al 8(!) prijzen

We kennen ze allemaal wel: die gasten die niets doen in een groepswerk, maar wel de vruchten plukken van een goed eindcijfer. Die parallel kunnen we ook trekken met de voetbalwereld. Maak kennis met Scott Carson, de derde doelman van Manchester City, die de laatste jaren de prijzen aaneen reeg. Zelf had hij er echter bijzonder weinig mee te maken.

Scott Carson Manchester City derde doelman 

Scott Carson kwam pas in de herfst van zijn carrière toe bij Manchester City. Op z'n 33e huurden The Citizens hem van Derby County, om hem in 2021 definitief over te nemen. In vier seizoenen Man City speelde Carson welgeteld twee wedstrijden: in 2021 kreeg hij van Pep Guardiola een basisplaats in de Premier League, tegen Newcastle, en een jaar later moest hij in de 1/8e finale van de UCL invallen voor de geblesseerde Ederson. Een totaal van 107 speelminuten, verdeeld over vier seizoenen. Zijn belangrijke rol in de kleedkamer leverde hem de laatste jaren echter al een pak prijzen op...

Scott Carson Manchester City

Scott Carson mag dan amper spelen, zijn prijzenkast heeft hij ondertussen wellicht al wat moeten uitbreiden. De laatste jaren kwam daar het één en ander bij. Voor zijn overgang naar City had Carson twee prijzen gewonnen: de UCL in 2005 met Liverpool en de FA Cup een jaar later, met datzelfde Liverpool. Ondertussen staat de teller al op tien... Met Man City won hij sinds 2019 één keer de UCL, drie keer de Premier League, één UEFA Supercup, twee League Cups én een Community Shield. Niet slecht!

Ook interessant