WAT EEN CONTRAST! Vorig seizoen bijna kampioen in 1e Nationale, nu amper 17de op 20 ploegen

KFC Dessel Sport eindigde vorig seizoen derde in Eerste Nationale en mocht zo deelnemen in de eindronde voor promotie naar Eerste Klasse B. Promoveren gingen ze sowieso niet doen, want ze vroegen geen proflicentie aan. Wel deden ze voor de eer mee aan de eindronde en daarin eindigden ze uiteindelijk vierde. Toch al bij al een mooie prestatie voor de Antwerpenaren.

KFC Dessel Sport

Dit seizoen gaat het veel minder met KFC Dessel Sport. Na elf speeldagen staan ze amper zeventiende op twintig ploegen, met twee zeges, twee gelijke spelen en maar liefst zeven nederlagen. Afgelopen weekend volgde een dieptepunt met een nederlaag tegen Rupel Boom, toen nog de rode lantaarn in Eerste Nationale en een club waar we eerder nog een artikel over schreven. Dessel scoorde amper acht keer in elf wedstrijden en zit met een enorm probleem aan scorend vermogen. Dessel ontsloeg coach Benny Lunenburg na de pijnlijke nederlaag, assistent Michel Kenis neemt voorlopig over.

Benny Lunenburg

Het is opvallend hoe groot het contrast is tussen het vorige en het huidige seizoen. Vorig seizoen stonden ze zelfs even op kop in Eerste Nationale, nu moeten ze misschien wel vechten voor het behoud. Lunenburg was sinds januari 2019 hoofdcoach van Dessel Sport, maar werd nu dus ontslagen. Benieuwd wie zijn opvolger wordt, het wordt namelijk dringend tijd dat ze zich herpakken! Wie weet spelen ze volgend jaar tegen Sporting Hasselt, dat peridodekampioen werd in Tweede Nationale.

Geschiedenis

Dessel Sport zelf werd opgericht in 1925 en kent Witgoor Sport Dessel als grootste rivaal. Zij spelen in Derde Nationale, dus tot een nieuwe derby zal het de komende jaren niet snel komen. Hun Armand Melisstadion telt een capaciteit van zo'n 4.200 supporters en de clubkleuren zijn groen-wit. Dessel Sport speelde tussen 1926 en 1967 in de provinciale reeksen. Daarna schommelde het 30 jaar tussen Derde en Vierde klasse. Tussen 1997 en 2015 speelden ze dan weer grotendeels in de Belgische Tweede Klasse. Sinds het ontstaan van de verschillende amateurreeksen, speelden ze telkens in Eerste Amateur, nu Eerste Nationale genoemd. Degraderen deden ze nog niet!

Licentie

Desondanks ze vorig seizoen kans maakten op promotie, liet het bestuur weten geen licentieaanvraag te doen om te mogen overgaan naar 1B. Deze beslissing kwam er na financiële berekeningen en diepgaande gesprekken met de licentiecommissie. Bij een eventuele promotie moet de stadionverlichting namelijk aangepast worden naar 800 lux en moet het stadion beschikken over 1.200 verplichte zitplaatsen. "Omdat voor deze aanpassingen enorme investeringen nodig zijn, is het voor KFC Dessel Sport een onbegonnen zaak om een licentie voor 1B aan te vragen", zo klonk het bij het bestuur. 

Dessel Sport speelde elf jaar geleden nog tegen Club Brugge in de Beker van België en de Bruggelingen ontsnapten maar net aan een nederlaag!