2 ex-JPL-spelers bij Franse ploeg laten TOTAAL andere indruk na in UECL: "Wat een speler" vs "Rampzalig"

Donderdagavond stonden heel wat spannende wedstrijden op het programma in de Conference League. Zo speelden de Buffalo's 1-1 gelijk tegen het Turkse Basaksehir en waren de Gent-fans razend over het al dan niet buitenspeldoelpunt van de Turken. Nog in de Conference League nam OGC Nice het op tegen Sheriff Tiraspol. De Fransen wonnen met 0-1. Aan de aftrap bij Nice stonden twee spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. In de defensie stond de 39-jarige Dante en voorin Terem Moffi. De fans waren lovend over de ex-Standard-verdediger en minder positief over de ex-Kortrijk-spits. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets over beide heren.

Dante vs Sheriff Tiraspol

Met zijn 39 jaar is de Braziliaan veruit één van de meest ervaren spelers bij de Fransen. In België speelde hij, naast Standard, ook nog voor Charleroi. Donderdagavond was hij heer en meester in de verdediging bij Nice.

"Dante zijn wedstrijd is echt angstaanjagend sterk"

"Weer Dante, wat een match kapitein"

"Dante, wat een speler op zijn 39 jaar"

"Dante wederom uitzonderlijk. Een baas"

Terem Moffi vs Sheriff Tiraspol

In 2020 speelde de Nigeriaan nog bij de Kerels. Inmiddels maakt hij het schone weer bij de Franse subtopper. Donderdagavond speelde hij echter een mindere wedstrijd volgens de Nice-fans.

"Moffi rampzalig"

"We hebben goed gevochten maar: Moffi, Laborde en Thuram waren catastrofaal"

"Moffi zit helemaal niet in deze wedstrijd"

"Waarom staat Moffi nog steeds op het veld?"

"Moffi, wat is hij slecht"

In de derby tegen Monaco won Nice knap met 0-3 dankzij twee doelpunten van Terem Moffi. De eerste goal kwam er na een mooie lange bal van Dante. Bekijk hieronder de doelpunten: 

Ook interessant