LOL! Clubicoon van 2de nationaler daagt rivalen uit na winst: "Wij maken soep van Ajuinen!" (VIDEO)

Afgelopen zondag werd een topwedstrijd in de 2de Afdeling Nationaal B afgewerkt. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snee tussen het nummer vier Eendracht Aalst en het nummer twee Lyra-Lierse. De Pallieters uit Lier deden een goede zaak in het klassement door de wedstrijd met 0-2 te winnen. Na afloop werd er dan ook uitvoerig gevierd door zowel de spelers als door de meegereisde supporters. 

Uitdagend Lyra-Lierse 

De dag na de wedstrijd plaatste Lyra-Lierse via hun Instagramaccount (@klyralierse) een filmpje waarop speler Gaëtan Lambregts een duidelijke boodschap heeft voor de aanhang van Eendracht Aalst.  De Aalstenaars worden al jaar en dag 'Ajuinen' genoemd en daar speelde Lambregts, die als clubicoon gezien kan worden omwille van zijn meer dan 6 jaren dienst, vrolijk op in. In de euforie van de overwinning zong de verdediger van Lyra-Lierse: 'Wij maken soep van ajuinen!'. En alsof dat nog niet voldoende is, sloeg hij er ook nog in om het hoofd van de mascotte op te zetten en er mee te poseren op de groepsfoto. Lambregts is geen onbekende in het Belgische voetbal, want hij speelde ook nog bij de jeugd van Club Brugge en is ex-Belgisch jeugdinternational.

Rivaliteit

Als de namen Eendracht Aalst en Lyra-Lierse vallen dan gaat er bij de meeste mensen meteen een belletje rinkelen. Het zijn twee traditieclubs die zo snel mogelijk weer een stap hogerop willen zettten. De rivaliteit tussen beide clubs komt er natuurlijk niet zomaar: telkens wanneer Lyra-Lierse en Eendracht Aalst elkaar treffen dan zijn het enorm beladen duels. Beide clubs hebben zeer omvangrijke supporterskernen en het niveau ligt vaak erg dicht bij elkaar. De hevige rivaliteit werd bevestigd wanneer de supporters na de wedstrijd met elkaar op de vuist gingen, helaas in negatieve zin dus.