Wie is Lars Montegnies, de jonge middenvelder van KV Kortrijk die voor zijn doorbraak staat?

Lars Montegnies is amper zeventien jaar oudd en heeft nog geen profcontract, maar toch stond hij al twee keer in de basis bij KV Kortrijk. Tegen zowel KAA Gent als Sint-Truiden mocht hij aan de wedstrijd beginnen en deed hij het niet onaardig. Tijd om Lars Montegnies beter te leren kennen, want het is een middenvelder die dit seizoen wel eens volledig zou kunnen doorbreken!

Wie is Lars Montegnies KV Kortrijk?

Lars Montegnies werd geboren op 15 november 2005 en wordt later dit jaar nog achttien jaar oud. De centrale middenvelder werd opgeleid bij KV Kortrijk en maakte er op zondag 30 juli 2023 zijn debuut. In de Ghelamco Arena stond hij toen 89 minuten op het veld tegen KAA Gent. De Buffalo's wonnen weliswaar met 3-2, maar toch hadden ze het knap lastig tegen Montegnies & co. Afgelopen zondag stond de jonge Belg ook in de basis, toen speelde hij 67 minuten tegen Sint-Truiden (0-1 nederlaag). Bij KV Kortrijk speelt Montegnies met het rugnummer 48

Lars Montegnies geen profcontract

Opvallend: Lars Montegnies heeft nog altijd geen profcontract en kan zomaar (gratis) worden weggeplukt door andere clubs. De centrale middenvelder heeft bijgevolg nog geen marktwaarde op Transfermarkt en speelde voordien nog nooit bij de jeugd van onze nationale ploeg. "Lars speelde met veel maturiteit. Hij was zowel zonder bal als aan de bal enorm sterk. Als hij zo blijft presteren, laat ik hem staan. Hij heeft zijn kans met beide handen gegrepen”, klonk het bij Still na de match tegen KAA Gent. Grote kans dus dat we zijn naam nog veel zullen zien passeren!

Op het debuut van Lars Montegnies scoorde Gift Orban de 3-1 tegen KV Kortrijk:

Ook interessant