Wie is Olivier Deman, speler van Cercle Brugge en door Tedesco opgeroepen voor de Rode Duivels?

Het voetbalseizoen in de nationale competities zit er voor 2023-2024 helemaal op. Maar dat wil zeker niet zeggen dat we in een gat zullen vallen. Eerst is er nog de Champions League-finale en daarna volgen al snel een hoop interlands. Ook België speelt EK-kwalificatiematchen, tegen Oostenrijk en Estland. Bondscoach Domenico Tedesco maakte dinsdag zijn selectie bekend en daar was uiteraard weer veel om te doen. Eén van de opvallendste namen, was zonder twijfel deze van Olivier Deman. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Olivier Deman Rode Duivels?

Olivier Deman is een Belgische, actieve voetballer die momenteel speelt bij Cercle Brugge in de Jupiler Pro League. De jonge knaap is geboren op 6 april 2000 en is op moment van schrijven 23 jaar. Al op 4-jarige leeftijd verhuisde Deman met zijn gezin van Antwerpen naar Knokke, waar hij zijn eerste voetbalstapjes zette. Op zijn zevende waagde hij al de stap naar Cercle Brugge. Drie jaar later ging Deman aan de slag bij Club Brugge, waar hij uiteindelijk vier jaar zou voetballen, om daarna terug te keren naar de Vereniging. Een goede zet, blijkt inmiddels...

Olivier Deman Cercle Brugge

Deman mocht in 2019 al debuteren voor het eerste van groen-zwart: toenmalig trainer Laurent Guyot liet hem tegen Standard invallen op het einde van de match. Het seizoen daarop nam Bernd Storck echter over, die Deman in november naar de B-kern stuurde. Maar het kan verkeren... Inmiddels is Deman uitgegroeid tot een sterkhouder bij Cercle: hij speelde dit seizoen 38 matchen en wist daarin één keer te scoren. Zijn sterkste punt is zijn gigantische motor, waarmee hij de flank blijft opdraven. Iets wat ook Domenico Tedesco niet ontgaan is... En zo werd Deman, die zelf nog Bedrijfsmanagement studeert, opgeroepen voor de A-kern.

Deman reageerde al op zijn selectie: