Vandenbempt: “Deze houding is een (gewezen) aanvoerder onwaardig”

Vandenbempt: “Deze houding is een (gewezen) aanvoerder onwaardig”

Het werd voor Anderlecht een totaal misluk seizoen zowel op en naast het veld en niet in het minst in de bestuurskamer. Het champagnevoetbal dat paars-wit zoveel jaren heeft gespeeld lijkt volledig weg te zijn. Het resultaat van een collectief falen, al springt het anonieme seizoen van de bestbetaalde kernspeler er wel uit: Adrien Trebel.

“De allerbeste Trebel heeft altijd een plaats op het middenveld, ook op het toekomstige van Vincent Kompany”, vertelt analist Peter Vandenbempt. “Maar de lichaamstaal van de Fransman verraadde apathie en onvrede met eerst trainer Rutten (hij was een Hein-adept) en ook met het bestuur, wegens de vete met zijn geliefde makelaar Mogi Bayat. Een houding die een (gewezen) aanvoerder onwaardig is.”

“Een oplossing dringt zich op en dat wordt een hele klus, in fijne samenwerking met zijn grijnzende makelaar. In Gent ging Trebel na een onschuldige tackle alweer geblesseerd naar de kant, symbolischer kon het niet. Geïnteresseerden krabben zich toch effe in de haren…”