Ex-Standard-speler met 150(!) JPL-matchen op de teller zit zonder club... amper 27 jaar!

Zijn naam zal bij bijna elke fan van de Jupiler Pro League nog een belletje doen rinkelen. Aleksandar Boljevic is een rechterflankaanvaller uit Montenegro die in een niet zo ver verleden nog uitkwam voor Waasland-Beveren, Standard en KAS Eupen. De amper 27-jarige aanvaller zit sinds 1 juli dit jaar zonder club nadat zijn contract bij het Israëlische Hapoel Tel Aviv niet werd verlengd.

Aleksandar Boljevic ex-Standard ex-Waasland-Beveren

Aleksandar Boljevic begon zijn carrière in eigen land bij Zeta Golubovac. Daar kende de Montenegrijn een geweldig seizoen. Hij kwam op de radar van PSV Eindhoven en ging op huurbasis voetballen in Nederland bij Jong PSV. Na een goed seizoen bij de Eindhovenaren, werd de huur omgezet in een volledige overgang. Twee seizoenen later beproefde de flankaanvaller zijn geluk bij Waasland Beveren, waar hij vooral opviel met zijn doelgerichtheid en flukse bewegingen. Hij speelde zich opnieuw in de kijker en Standard plukte hem weg voor ongeveer 2,2 miljoen euro.

Daarna ging het bergaf met Boljevic...

Bij Standard wilde het echter een pak minder goed lukken en de Luikenaars besloten om hem uit te lenen aan KAS Eupen. Maar ook in de Oostkantons wilde het maar niet lukken voor hem. Zijn periode in België kende een hoogtepunt bij Waasland-Beveren, maar daarna ging zijn niveau enkel maar omlaag. In januari van dit jaar trok Boljevic dan maar transfervrij naar Hapoel Tel Aviv. Het Israëlische verhaal was ook echter van korte duur, want na amper zes maanden besloten club en speler om in onderling overleg uit elkaar te gaan.

Hieronder zie je een video met enkele hoogtepunten van Boljevic.