Ex-JPL-spits scoort 29 goals voor Derde Provincialer, maar club eindigt 10e(!)... 50% van hun goals!

Bij menig voetbalsupporter zal de naam Kevin Vandenbergh nog wel een belletje doen rinkelen. De spits speelde tijdens zijn professionele carrière voor onder andere Westerlo, Racing Genk, Utrecht en KV Mechelen. Daarnaast speelde hij ook dertien interlands voor de Rode Duivels waar hij ook drie keer kon scoren. In zijn hele loopbaan maakte Vandenbergh opgeteld 122 doelpunten alvorens hij aan de slag ging in de lagere reeksen van ons Belgisch voetbal bij KFC Ramsel in Derde Provinciale B (waar ook een andere spits énorm goed bij schot was dit seizoen).

Kevin Vandenbergh KFC Ramsel

Afgelopen seizoen wist Vandenbergh dus 29 keer raak te treffen in Derde Provinciale B, wat zowat neerkomt op 50% van het totaal aantal doelpunten van de club dit seizoen. Toch beleefde KFC Ramsel een matig seizoen en eindigde de club tiende in de rangschikking. De club hoopt komend seizoen hoger te eindigen en rekent daar ook zeker weer voor op Kevin Vandenbergh.

Kevin Vandenbergh profcarrière

De spits begon zijn carrière bij KVC Westerlo waar hij zich in de kijker speelde van Racing Genk. Bij de Limburgers kende hij een grote stap voorwaarts in zijn carrière, wat hem een transfer opleverde naar het Nederlandse FC Utrecht. Het Nederlandse avontuur was echter van korte duur en de spits werd uitgeleend aan Germinal Beerschot en daarna verkocht aan Eupen. Na een korte passage bij KV Mechelen keerde hij terug naar KVC Westerlo, waar het voor hem allemaal begon. Daar sloot hij zijn profcarrière af om vervolgens nog voor Dessel Sport, SC Aarschot en Ramsel te spelen.