Wie is Nicolas De Brabander, commentator en presentator bij Woestijnvis/Eleven Sports?

Als Belgische voetbalfan zijn we toch behoorlijk 'met ons gat' in de boter gevallen, wat commentatoren betreft. Op de openbare omroep horen we vaak de gevestigde waarden als Peter Vandenbempt en Filip Joos, maar wie een abonnement heeft op Eleven Sports hoort vaak andere toppertjes bezig. Mannen die al even meedraaien, maar mogelijk (nog) niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Eén van die mannen, is Nicolas De Brabander. 

Wie is Nicolas De Brabander Eleven Sports?

Nicolas De Brabander is een Belgische voetbalcommentator, interviewer en presentator bij Eleven Sports. De Brabander is geboren te Brugge, op 1 januari 1985 en is op moment van schrijven dus 38 jaar. Als jonge knaap studeerde hij Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent, waarna hij ook nog radio- en TV-journalistiek volgde aan de Erasmushogeschool in Brussel. 

Nicolas De Brabander Sporza Radio en Eleven Sports

De Brabander was even actief als stagiair bij Sporza Radio en ging er daarna op freelance-basis effectief aan de slag. Niet enkel voetbal, maar ook o.a. wielrennen, basketbal en volleybal passeerden er de revue. Sinds 2012 werkt De Brabander op voltijdse basis voor Woestijnvis, waar hij allereerst commentaar voorzag bij voetbalmatchen op Belgacom11. Enkele jaren daarna was hij al te zien als presentator en lijninterviewer. Tegenwoordig zal je hem vooral zien bij Eleven Sports, waar hij ook als presentator, commentator en lijninterviewer actief is.

Je zal Nicolas ook geregeld zien bij Proximus Pickx: