Rode Duivel MOTM na 0-1 winst ondanks uur met 10 man... gegarandeerd basis op het EK?

Bij afwezigheid van Courtois op het EK in 2024 moeten we ons zeker geen zorgen maken over de positie tussen de palen. In Duitsland speelt er immers iemand die zorgeloos zijn plaats kan innemen. Ook dit weekend was Koen Casteels weer uitstekend in de 0-1 overwinning van zijn club Wolfsburg tegen Darmstadt.

Koen Casteels vs Bochum

Na 27 minuten sloeg het noodlot toe bij Wolfsburg. Hun centrale verdediger Lacroix moest met een rode kaart van het veld en zo moesten de wolven nog een uur voetballen met een mannetje minder. Dat bleek geen impact te hebben op hun resultaat, want net na het uur scoorde Kroatische middenvelder Lovro Majer de 0-1. Dat Darmstadt niet zou scoren, was te danken aan de vier reddingen die Casteels moest verrichten. Hij werd op FotMob bekroond met de MOTM-prestatie. Ook Vranckx en Bornauw startten in de basis en deden het, net als Edo Kayembe tegen Preston, voortreffelijk.

Bekijk hieronder een compilatie van enkele topsaves van Casteels dit seizoen:

Koen Casteels vs Borussia Mönchengladbach

Vlak voor de interlandonderbreking viel Casteels nochtans flink door de mand tegen Mönchengladbach. Wolfsburg verloor met 4-0 en Casteels zag er op twee goals niet al te best uit. De fans van Borussia Mönchengladbach bedankten hem toen uitgebreid op X:

"Casteels is onze beste aanvaller vandaag"

"Casteels is vandaag een echte aanwinst voor ons"

"Bedankt aan Koen Casteels voor deze mooie vrijdagavond."

 "Wat een doelpunt - dank je Honorat! (en ook dank aan Casteels😆)"

"Uiteindelijk zal de wedstrijd worden geanalyseerd op twee individuele fouten van Casteels en zal de bodemloze rest gewoon worden genegeerd."

"Bedankt Casteels en goed gespeeld Bornauw"

Koen Casteels vs Eintracht Frankfurt

Tegen Eintracht Frankfurt kon Koen Casteels wel uitblinken met enkele knappe reddingen.

"Wat een grap is Casteels, hoe red je dat?"

"Ik kan het Omar niet kwalijk nemen, het was een redding van wereldklasse van Casteels."

"Ik zie het niet heel negatief. Er werden twee grote kansen gecreëerd en Casteels was er met een wereldsave tegen Omar. Enige negatieve was de verdediging."

"Wanneer was de laatste keer dat Trapp een onhoudbare bal redde? Casteels heeft dit in de eerste helft al twee keer gedaan."

"Wie Casteels als slecht omschrijft kan beter een andere sport zoeken."

"Zonder die wereldsave van Casteels zouden de zaken anders zijn."

Ook interessant