Wie is Jonatan Braut Brunes, de neef van Erling Haaland die nu voor OH Leuven uitkomt?

Jonatan Braut Brunes is de nieuwe centrumspits van OH Leuven. De Noorse aanvaller komt voor 2,6 miljoen euro over van Stromsgodset en is klaar om de Jupiler Pro League te veroveren. Leuk feitje: Brunes is de neef van Erling Haaland, superspits van Manchester City. Tijd om de nieuwste OH Leuven-aanwinst wat beter te leren kennen!

Wie is Jonathan Braut Brunes OH Leuven?

Jonathan Braut Brunes werd geboren op 7 augustus 2000 in Bryne, dat is een kleine gemeente in Noorwegen. Brunes werd logischerwijs opgeleid bij Bryne FK, maar trok in 2020 transfervrij naar Floro SK. Een jaar later verkast hij naar Lillestrom, maar vorig jaar trok hij definitief naar Stromsgodset. Het was bij die Noorse club dat OH Leuven hem deze week wegplukte. OHL legt maar liefst 2,6 miljoen euro op tafel voor de talentvolle spits.

Jonatan Braut Brunes neef van Erling Haaland

Zoals je dus al wist, is Jonatan Braut Brunes de neef van Erling Haaland. De spits van Manchester City is maar een goede twee weken ouder dan Brunes en uiteraard het grote voorbeeld van de kersverse OHL-spits. Brunes zelf zal natuurlijk nooit zo goed worden als zijn neef, maar toch vindt hij eveneens makkelijk de weg naar doel. In 2022 scoorde hij in de Noorse tweede klasse twaalf goals in vijftien wedstrijden en bij Stromsgodset kon hij dit jaar al elf keer scoren in twintig wedstrijden. Brunes is nog jong, maar is klaar om nu ook goals te prikken in de Jupiler Pro League. OHL gelooft sterk in hem en legde dan ook veel geld op tafel. De Noorse spits zal bij OH Leuven spelen met het rugnummer 9.

Enkele acties van Braut Brunes bij Stromsgodset. Hij wordt er de tweede duurste uitgaande transfer ooit. Enkel Martin Odegaard was ooit meer geld waard.