Straf! De A- en B-ploeg van deze amateurclub verloren samen nog maar 1 keer dit seizoen

Het amateurvoetbal zit vol met straffe verhalen en één van de verhalen die momenteel geschreven wordt is het sprookje van RAAL La Louvière. De A- en B-ploeg staan beiden aan kop in hun reeks, maar het is vooral het B-elftal dat grote ogen gooit. De vierde provincialer scoorde 124 (!) keer in zeventien wedstrijden en is nog steeds ongeslagen dit seizoen. De A-ploeg, die in tweede nationale speelt, verloor dit seizoen nog maar één keer en is dus goed op weg naar promotie. Het sprookje kan dus nog veel mooier worden.

RAAL La Louvière

De club uit Henegouwen is opgericht in 1919 en is geen onbekende in het Belgisch voetbal. De club heeft zich lange tijd ontwikkeld in de eerste divisie. Tijdens het seizoen 2002-2003 wonnen de Wolves, de bijnaam van de club, zelfs de Beker van België en bereikten ze zo de UEFA Cup. Toch was het niet altijd peis en vree bij de groen-witte. In 2009 verdween de Royal Association Athlétique Louviéroise van de kaart in het Belgische voetbal. De oorspronkelijke club werd uitgeschreven wegens grote financiële problemen. In 2017 kwam het terug en won het meteen het kampioenschap in derde amateur.

Het eerste elftal speelt zijn wedstrijden in het Tivoli-stadion en is dit seizoen goed op weg om te promoveren uit tweede nationale. In de competite verloor het tot nu toe maar één wedstrijd en staat het aan kop met dertien punten voorsprong op de tweede. In de beker geraakte het tot de 16de finales, maar verloor het jammer genoeg met 1-7 tegen Anderlecht.

Ongeslagen B-ploeg

De B-ploeg is heer en meester in vierde provinciale, want het is al heel het seizoen ongeslagen. Wat misschien nog opmerkelijker is, is het doelpuntensaldo. Ze scoorden 124 goals en kreeg er maar acht tegen, en dat in amper zeventien wedstrijden. Het hoopt dus ongeslagen het seizoen uit te doen en zich zo in de geschiedenisboeken te schrijven van het Belgische amateurvoetbal.

Ook interessant