Strafste van het land? 4e Provincialer scoorde al 100(!) keer dit seizoen, niemand doet beter!

Elke week kijken we met bijzonder veel interesse naar het voetbal in onze Belgische Eerste klasse. Maar daar stopt het voetbal uiteraard niet. Daar begint het eigenlijk pas... Bij Voetbalflitsen volgen wij ook de lagere regionen van het Belgisch voetbal op de voet. Af en toe zetten we graag opvallende prestaties in de kijker. Eén van die opvallende prestaties dit seizoen wordt geleverd door SC Duffel. De Antwerpse club is niet alleen de fiere leider in Vierde Provinciale C, maar is met 100 gemaakte doelpunten ook nog de productiefste ploeg van het land.  

Sporting Club Duffel

Sporting Club Duffel is een splinternieuwe vereniging, want na het faillissement van KFC Duffel werden ze in 2020 opgericht. Met veel trots verdedigen ze in hun geel-rode truitjes het stamnummer 9735. Na negentien speeldagen is de ploeg uit Antwerpen ongeslagen leider. Door hun fantastische reeks hebben ze een voorsprong van twaalf punten uitgebouwd op het nummer twee, Nielse SV. De Antwerpenaren wisten al achttien wedstrijden te winnen, alleen Oxaco-Boechout wist de stoomtrein af te stoppen door op de vijftiende speeldag 1-1 te spelen. 

Vierde Provinciale

Met nog maar elf speeldagen voor de boeg lijkt er niets het kampioenschap van SC Duffel in de weg te staan. Ze vallen niet alleen op door hun grote voorsprong op het nummer twee, maar ze voorzien elke wedstrijd ook van het nodige spektakel. In negentien wedstrijden wist SC Duffel maar liefst 100 keer het doel te vinden. Dat zijn meer dan vijf doelpunten per wedstrijd en daarmee zijn ze de productiefste ploeg van het land. Elke ploeg uit Vierde Provinciale C heeft het knap lastig tegen de Antwerpse club, maar toch springen er twee wedstrijden in het oog. Dat is de thuiswedstrijd tegen Oxford Hemiksem en de uitwedstrijd tegen Aartselaar. Beide ploegen staan onderaan het klassement en ze gingen respectievelijk met 16-0 en 0-10 voor de bijl. Straffe cijfers! Twee jaar na de oprichting lijken ze dus al op weg naar promotie. 

SC Duffel productiefste ploeg van het land

Ook interessant