Wie is Dennis van Wijk, bekende Nederlandse trainer en analist voor Sporza op het WK?

Voor veel voetballiefhebbers is het tegenwoordig genieten, want dagelijks staan er tal van wedstrijden op het programma op de Wereldbeker in Qatar. Wedstrijden die telkens opnieuw goed in beeld moeten worden gebracht. Een kolfje naar de hand van de mannen van Villa Sporza. Dagelijks komen meerdere topanalisten en leuke gasten er over de vloer. Eén van die analisten, is Dennis van Wijk. Leer de man hier wat beter kennen. 

Dennis van Wijk voetballer en trainer

Dennis van Wijk is een 59-jarige voormalige voetballer en trainer. De Nederlander begon zijn spelerscarrière op het hoogste niveau bij Ajax, maar speelde later ook nog voor Norwich City, Club Brugge, PAS Ionnina en Knokke. De jongere generatie zal van Wijk echter eerder kennen door zijn trainerscarrière: de Nederlander deed zowat een hele ronde van Vlaanderen en trainde onder andere Knokke, KV Oostende, Roeselare, Cercle Brugge, Antwerp, Westerlo, Deinze, Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen.

Dennis van Wijk analist Villa Sporza

De laatste club die van Wijk onder zijn hoede had, was KV Oostende in het seizoen 2019/2020. Dat duurde echter maar enkele maanden en sindsdien was van Wijk geen hoofdcoach meer. Maar niet getreurd, van Wijk is nog heel erg actief in de voetbalwereld. Dat vooral als analist. Hij is vaak te zien bij Play Sports en schuift geregeld aan bij Villa Sporza tijdens het WK in Qatar. 

Dennis van Wijk Marc Degryse schoonbroer

Leuk feitje, waarvan velen niet op de hoogte zijn: van Wijk is de schoonbroer van Marc Degryse. Marc is namelijk al jaren getrouwd met de zus van Dennis, Nicole van Wijk. Hij speelde overigens ooit nog samen met Marc, bij Club Brugge.

Eén van de meest legendarische beelden met Dennis van Wijk: