Wie is Björn De Neve, Head of Football bij Club NXT en de nieuwe assistent-coach van Club Brugge?

Toen Scott Parker na amper 67 dagen werd ontslagen bij Club Brugge, ging meteen het gerucht de ronde dat Alfred Schreuder hem zou opvolgen. Die gesprekken lopen echter moeilijker dan gepland en voorlopig zit een deal er niet in. Concrete gesprekken met andere trainers werden er nog niet gevoerd, dus het is niet onmogelijk dat blauw-zwart pas deze zomer een nieuwe trainer aantrekt en hiervoor goed haar tijd neemt. Voorlopig neemt assistent Rik De Mil over, wie weet tot het einde van het seizoen. Hij wordt geflankeerd door Björn De Neve, Head of Football bij Club NXT. Maar wie is die man eigenlijk? Wij stellen hem even uitgebreid voor.

Wie is Björn De Neve?

Björn De Neve werd eind 2022 aangesteld als de nieuwe Head of Football bij Club NXT. Hij verving er Koen Persoons, waarvan de samenwerking in onderling overleg werd beëindigd. In zijn functie werkt De Neve nauw samen met Guilian Preud'homme, CEO van Club NXT en Club YLA en zoon van.

Rechterhand Rik De Mil

Björn De Neve werd geboren op 29 augustus 1978 en is op moment van schrijven 44 jaar oud. Hij was eerder actief als coach in de jeugdopleiding van Club Brugge tussen 2009 en 2014. Tussen 2018 en 2021 was de Wachtebekenaar hoofd jeugdopleiding bij KAA Gent. Hij was zelfs ook even trainer van Zelzate (Derde Nationale) en Hoek (een Nederlandse amateurclub), en heeft ook ervaring als scout. Nu wordt hij dus assistent-trainer van Club Brugge en de rechterhand van Rik De Mil tegen Standard.

Björn De Neve was in het verleden hoofd jeugdopleiding van KAA Gent: