Wie is Rik De Mil, de huidige assistent-coach van Club Brugge en vroeger trainer van Club NXT?

De jeugdwerking van Club Brugge staat dit seizoen in schril contrast met de A-ploeg. Zo stroef het loopt bij de mannen van Scott Parker, zo losjes loopt het bij Nicky Hayen en co. Club NXT zette de afgelopen jaren serieuze stappen, qua kwaliteit en professionaliteit. Wie jaren geleden al meestapte in dat verhaal, is Rik De Mil. Hij werkte zich op en is momenteel assistent-coach van Scott Parker. Al roepen velen momenteel zijn naam als vervanger van de Engelsman... Hoe dan ook, hieronder leer je Rik De Mil wat beter kennen.

Wie is Rik De Mil Club Brugge?

Rik De Mil is een Belgische voetbalcoach die momenteel actief is al assistent-coach bij Club Brugge. De Mil is geboren op 15 september 1981 en inmiddels dus 41 jaar. De Oost-Vlaming, geboren in Eeklo, was zelf doelman in de Provinciale reeksen, bij onder meer Veldegem en KSV Oostkamp. Bij die laatste begon hij het trainersvak al in 2012, in Derde Provinciale. Onder het bewind van De Mil schoot KSVO als een raket omhoog: in drie jaar tijd promoveerden ze twee keer. Dat was ook Club Brugge niet ontgaan. Blauw-zwart haalde de beloftevolle coach binnen in 2015.

Rik De Mil Club NXT en interim-coach

De Mil kwam de werking van Club Brugge aanvankelijk binnen als jeugdtrainer, maar in het seizoen 2020-2021 werd hij gepromoveerd tot trainer van Club NXT. Enkele maanden later werd De Mil zelfs plots interim-coach bij de A-ploeg voor de Europese verplaatsing naar Dynamo Kiev. Philippe Clement kampte namelijk met een Covid-besmetting. Onder zijn bewind werd Club Brugge, dat moest afrekenen met bakken afwezigen door de pandemie, nipt uitgeschakeld tegen de Oekraïners. Sinds dit seizoen is Rik De Mil assistent-coach bij Club. Eerst onder Carl Hoefkens, daarna onder Scott Parker.