Engelsen smijten met lof naar Rode Duivel, na dikke driepunter in titelstrijd: "He is the one"

Je zou het haast vergeten, maar er speelt wel degelijk een Rode Duivel in tweede klasse. Wout Faes degradeerde vorig seizoen met Leicester City uit de Premier League en moet zich dit seizoen bewijzen in de Championship. En dat doet hij ook. The Foxes trokken zaterdagmiddag als leider naar The Hawthorns, waar West Bromwich Albion de tegenstander was. De mannen van Enzo Maresca gaven in het slot een 0-1 voorsprong weg, maar scoorden in de allerlaatste minuut nog de winnende 1-2. Wout Faes speelde een keurige wedstrijd.

Wout Faes vs West Bromwich Albion

Leicester CIty speelde geen dijk van een partij tegen West Brom, maar leek aan een goal van Dewsbury-Hall genoeg te hebben om een nieuwe driepunter mee te nemen. Josh Maja trapte in de laatste minuten echter de gelijkmaker tegen de touwen. Maar nog was het niet gedaan: Harry Winks lukte in minuut 94 de winnende treffer. Wout Faes stond naast Jannik Vestergaard in het hart van de verdediging en mocht zich op de borst kloppen na een sterke partij, in een belangrijke driepunter in de titelstrijd.

"Lekker Faes, zo moet je het doen."

"Faes speelt uitstekend voor Leicester. Echt een zekerheid."

"Faes haalt er een gemaakt doelpunt uit met die actie."

"Bouw het team rond Faes. Hij is de man."

"Faes is ons gewoon op z'n rug aan het dragen, zijn pressing brengt ons in goede posities."

"Faes is echt uitstekend aan deze partij begonnen."

"Het feit dat Faes terug in de opstelling staat, is echt goed nieuws voor ons. Hij is onze beste centrale verdediger."

Wout Faes vs Blackburn Rovers

Faes maakte enkele weken geleden ook al indruk op de Leicester-fans na een 1-4 overwinning tegen Blackburn Rovers. Hierin maakte hij zijn eerste doelpunt van het seizoen voor The Foxes.

"Vreemd dat Faes nog steeds in de Championship speelt."

"Vestergaard en Faes kunnen wel eens de beste 2 centrale verdedigers in de wereld zijn."

"Faes en Coady lijken wel een niveau boven dat van de competitie."

"Faes en Vestergaard met weeral een goede prestatie achterin, tegen een ploeg met een goede aanval."

"Vestergaard en Faes opnieuw super vandaag. Zelfverzekerde Coady kan woensdag invallen."

"Faes en Vestergaard waren ongelooflijk."