Ex-jeugdproduct Club Brugge ZWAAR de pineut na verloren bekerfinale: "Zeer slechte voetballer!"

Bij Club Brugge investeren ze de afgelopen jaren enorm veel tijd en geld in de jeugdopleiding. En dat wierp al zijn vruchten af. Denk maar aan Charles De Ketelaere, de duurste uitgaande transfer ooit in de JPL. Maar je weet hoe dat gaat: je kan natuurlijk niet iedereen in de selectie houden. Zo ook: Ahmed Touba. De Algerijn brak niet écht door bij de hoofdmacht van blauw-zwart en belandde via RKC Waalwijk vorige zomer bij Basaksehir. Daar is hij een vaste waarde in het hart van de verdediging. Dat was in de bekerfinale tegen Fenerbahçe niet anders. Helaas liep die voor hem niet al te goed af.

Fenerbahçe Basaksehir Ahmed Touba

In de Turkse bekerfinale tegen Fenerbahçe liep het voor Touba al binnen de minuut fout: hij verloor klungelig de bal, wat werd afgestraft door Michy Batshuayi. Wat later legde de Belg er nog ééntje tegen de touwen, waardoor Fenerbahçe zich bekerwinnaar mocht noemen. In Turkije was Touba helaas de schlemiel.

"Hoe heeft Basaksehir die Ahmed Touba eigenlijk gevonden? Heeft absoluut niets met voetbal te maken."

"Touba, rot op!"

"Die verdedigers van Basaksehir zijn zo slecht. Wie is Ahmed Touba?"

"Als Belozoglu ook maar een beetje slim is, haalt hij Touba eraf."

"Heeft de verdediger genaamd Ahmed Touba dit jaar een goeie wedstrijd gespeeld?"

"Die verdediger Touba maakte bijna in elke wedstrijd fouten..."

"Touba is een zeer slechte voetballer."

Ahmed Touba Basaksehir

Op z'n zestiende kwam Ahmed Touba terecht bij Club Brugge, dat hem toen overnam van Zulte Waregem. Hij doorliep er enkele jeugdreeksen, om in mei 2017 zijn debuut te maken bij de hoofdmacht van blauw-zwart. Hij mocht toen invallen tegen uitgerekend... Zulte Waregem. Op de linksachterpositie maakte hij indruk en mocht hij daarna wat matchen starten, maar verder dan tien matchen kwam hij helaas niet. Na enkele uitleenbeurten werd hij in 2020 verkocht aan RKC Waalwijk en daar deed hij het uitstekend. Basaksehir betaalde twee miljoen euro voor de 25-jarige verdediger, die ondertussen ook al international is bij Algerije.

Bekijk hier naar een compilatie van Ahmed Touba tegen Iran

Ook interessant