JPL-fans bijzonder hard voor RWDM na 0-3 ruststand vs RSCA: "Ze horen thuis in eerste amateur!"

Het was niet lang wachten op de eerste goal in de derby tussen RWD Molenbeek en RSC Anderlecht. Na amper tien minuten vond Jan Vertonghen de touwen op een voorzet uit een korte corner. Slechts acht minuten later kon Anders Dreyer profiteren van een defensieve fout in de verdediging van RWDM. Nog voor het halfuur greep de coach van Molenbeek al in en haalde hij Adaramola van het veld, die het duidelijk moeilijk had tegen Dreyer. De derde goal viel via een penalty uitgelokt door Vertonghen. Kasper Dolberg bleef koel en besliste de wedstrijd al na 31 minuten spelen. Op het einde van de eerste helft kwam RWDM nog even opzetten met een paar kansen, maar Schmeichel moest nauwelijk in actie komen.

Niveau RWDM

Heel wat fans, van Anderlecht en van andere JPL-ploegen, hadden in de eerste helft heel wat te zeggen over het niveau van RWD Molenbeek. Volgens hen hoort de ploeg niet thuis in de eerste klasse en zouden ze zelfs in de tweede klasse degraderen... Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

KV Kortrijk, een rivaal van RWDM in de Relegation play-offs, deed het wat beter tegen Antwerp eerder op zaterdag, maar kon geen punten pakken.