BEAST! Ex-Club-keeper houdt de nul, wordt MOTM én bereikt Champions League-groepsfase (VIDEO)

De naam Mathew Ryan zal bij vele Club-fans nog in het geheugen gegrift staan. De 30-jarige Australische doelman stond van 2013 tot 2015 tussen de palen bij blauw-zwart. Zowel in de competitie als in de Europa League, onder andere met een glansprestatie tegen Torino, maakte de doelman indruk. In 2015 ging Ryan hogere oorden opzoeken bij Valencia, waar hij nooit echt doorbrak. Jarenlang heeft Club het moeilijk gehad om een waardige opvolger tussen de palen te vinden, met onder andere de mislukte transfer van Kroatische doelman Letica, maar met Mignolet is er nu eindelijk weer zekerheid in doel. Na enkele passages bij Genk, Brighton, Sociedad en zelfs bij Arsenal, is de Australiër nu bij het Deense Kopenhagen beland.

Mathew Ryan Kopenhagen

Mathew Ryan keepte voorlopig al drie wedstrijden voor FC Kopenhagen, de ploeg van ex-Gent- en Genk-coach Jess Thorup. De Australische doelman hield twee keer de nul en verloor nog niet met de Deense landskampioen. Woensdagavond stond hij met Kopenhagen tegenover Trabzonspor in de laatste voorronde van de Champions League. De heenmatch in Denemarken werd met 2-1 gewonnen en in Turkije eindigde de terugmatch op 0-0. En daar mogen de Denen vooral Mathew Ryan voor bedanken. De keeper hield niet alleen de nul, hij kreeg ook een 7.7 rating op Sofascore en werd verkozen tot man van de match. Vier reddingen verrichte hij, allemaal binnen de zestien meter. Kopenhagen behaalt zo de poulefase in de Champions League en zal donderdagavond haar tegenstanders kennen. Bekijk hieronder enkele knappe saves van de Australiër tegen Trabzonspor:

Ook in de Deense competitie toonde Ryan al zijn kwaliteiten. In een 0-3 overwinning tegen middenmoter Lyngby pakte de Australiër uit met enkele fantastische saves. Hieronder kan je kijken naar enkele van Ryan's indrukwekkendste reddingen van de wedstrijd:

Ook interessant