Spannender kan niet! Top 5 in 4de Provinciale staat op 2 punten van elkaar: wie wordt kampioen?

Het Belgisch amateurvoetbal kan toch echt schitterend zijn. In sommige reeksen heb je ploegen die los kampioen spelen en geen enkele wedstrijd verliezen. Anderzijds heb je reeksen waar het echt superspannend is en het op enkele matchen van het einde nog alle kanten uit kan. Eén van die competities is Vierde Provinciale B uit Vlaams-Brabant. Daar staat de top vijf op amper twee punten van elkaar. Met wat geluk speel je kampioen, maar in het slechtste geval eindig je vijfde en promoveer je niet...

Vierde Provinciale B in Vlaams-Brabant

Leeuwkens Teralfene B, VC Den Boskant Peizegem, KC Wambeek Ternat B, Merchtem United en Eendracht Mazenzele Opwijk B zijn dit seizoen de ploegen die voor promotie spelen in Vierde Provinciale. De vijf ploegen uit Vlaams-Brabant hebben er al een schitterend seizoen opzitten met amper nederlagen, maar toch moeten ze nog volop vechten om hun doelstelling te bereiken! De top vijf staat namelijk op een zakdoek van elkaar.

Top 5 op een zakdoek

Leeuwkens Teralfine B heeft momenteel de beste papieren, want zij leiden met 57 punten na 24 speeldagen. Ze speelden drie keer gelijk en verloren nog maar drie keer. Toch is Wambeek Ternat B misschien wel de grootste concurrent voor de titel. Zij hebben als enige van de vijf topploegen nog een match tegoed. Indien ze hun uitgestelde match weten te winnen, nemen ze de koppositie over. Maar enkele speeldagen voor het einde kan het dus nog alle kanten uit. Dit zie je echt niet vaak. Zelfs VK Liedekerke B kan mits het winnen van haar inhaalmatch nog naderen tot op enkele punten.

4de provinciale b vlaams brabant

Bron: Voetbal Vlaanderen

Ook interessant