Wie is Tobias Lund Jensen, 17-jarig Deens toptalent dat Club Brugge vorige zomer gingen halen?

Hoewel het bij het A-elftal van Club Brugge de laatste maanden behoorlijk vierkant draait, is er zeker reden genoeg om positief te zijn over de toekomst. Er staat namelijk genoeg talent te trappelen in de wachtkamer. Daar is de knappe eindklassering van Club NXT in de Challenger Pro League niet vreemd aan. En ook in de Youth League hebben ze aardig gepresteerd. De fans van blauw-zwart hoeven dus niet te wanhopen. Bovendien haalde Club de laatste jaren jonge Scandinavische groeibriljantjes binnen. Eén daarvan is Tobias Lund Jensen.

Wie is Tobias Lund Jensen van Club Brugge/Club NXT?

Tobias Lund Jensen is een Deense, actieve voetballer van Club Brugge die uitkomt in de jeugdreeksen van blauw-zwart en bij Club NXT speelt. Lund Jensen is geboren op 10 februari 2006 en werd onlangs dus zeventien jaar. De Deen is linksvoetig en wordt het liefst opgesteld als rechtsbuiten. Lund Jensen staat in eigen land bekend als één van de grootste opkomende talenten en wordt omwille van zijn voorkeursvoet én positie vergeleken met die andere Deen bij Club: Andreas Skov Olsen. Lund Jensen werd in de zomer van 2022 weggeplukt uit de jeugdreeksen van Odense. Club betaalde €500.000 voor zijn diensten. 

Tobias Lund Jensen Club NXT

Lund Jensen is nog heel groen achter de oren, maar mocht dit seizoen wel al enkele keren proeven van Europees voetbal. Zo mocht hij in de Youth League-duels met Club NXT een handvol minuten invallen tegen Leverkusen en Atlético. De aanvaller is zoals gezegd geen onbekende in eigen land en doorliep al meerdere nationale jeugdreeksen. In augustus maakte hij zijn debuut bij de Deense U17 tegen Finland, waarna hij nog vijf keer mocht meedoen. In de drie matchen na zijn debuut scoorde hij vier keer. Eéntje voor de toekomst, dus!

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link