Wie is Koen Frans, journalist Gazet van Antwerpen en stem in Sjotcast?

Een format dat zich de afgelopen jaren serieus heeft ontwikkeld, is ongetwijfeld dat van podcasts. Tegenwoordig worden we langs alle kanten met podcasts om de oren geslagen, maar ééntje was er al 'voor het cool was'. Sjotcast, de voetbalpodcast van Het Nieuwsblad, is één van de bekendere in Vlaanderen. Sinds dit seizoen krijgt Yanko Beeckman het gezelschap van Koen Frans. Leer de man hieronder wat beter kennen.

Wie is Koen Frans van Sjotcast?

Sinds dit seizoen heeft Sjotcast-host Yanko Beeckman compagnie gekregen van Koen Frans. Hij is zelf geen onbekende in podcastland, want al jaren was Koen te horen in Croqueta. Croqueta is dé Vlaamstalige podcast voor voetbalfans die verliefd zijn op het Spaanse voetbal, of er meer over willen te weten komen. Voormalige leden Guillaume Maebe, Gert Gysen en Lars Godeau komen niet langer in Sjotcast voor en dus heeft Yanko met Koen Frans een nieuwe sidekick. Een boeiend duo, dat samen wekelijks de actualiteit uit de Jupiler Pro League bespreekt. 

Koen Frans Gazet van Antwerpen

Koen Frans studeerde journalistiek aan de Plantijn hogeschool in Antwerpen, koos daarna voor een bachelor intercultureel management en studeerde ook nog enkele maanden in Bulgarije. Al snel rolde hij in de voetbalwereld, want hij werkte drie jaar voor Sporting Telenet. Hij ging daarna aan de slag bij Eleven Sports en werkte ook op freelancebasis voor de Gazet van Antwerpen, waar hij in 2021 vast aan de slag ging. Hij volgde er enkele jaren het reilen en zeilen van Beerschot op de voet. Side note: Koen Frans is als liefhebber van het Spaanse voetbal een rasechte supporter van FC Barcelona.