Wie is Bert Sterckx, Sporza-WK-commentator en straks voor het eerst te horen op tv?

Komende zondag gaat het WK Voetbal van start met om 17u de openingswedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador. Het wordt een veelbesproken Wereldkampioenschap, dat hoeven we jullie ondertussen niet meer te vertellen. De rechten om de wedstrijden uit te zenden liggen in België niet bij VTM, wel bij de VRT en meer bepaald Sporza. Zij zullen ons dan ook dagelijks van analyses en commentaar voorzien. Eén van de commentatoren tijdens het WK voetbal is Bert Sterckx. Een ietwat onbekendere naam die we graag wat beter leren kennen!

Wie is Bert Sterckx?

Bert Sterckx werd geboren op 18 juni 1981 in Tienen en is op dit moment dus 41 jaar oud. De Vlaamse sportverslaggever en journalist is niet alleen werkzaam bij Sporza (Radio), maar ook bij Radio 2 Vlaams-Brabant. Sterckx is dus al een gekend figuur uit de radiowereld, waar hij voetbalwedstrijden van commentaar voorziet, maar nu maakt hij zijn 'debuut op het tv-scherm'.

Voetbalcommentator WK in Qatar

In 2005 begon Bert Sterckx als medewerker bij Sporza en sinds februari 2006 werkt hij vast bij de VRT. Hij was al commentator bij de Winterspelen in Sochi en Peking en de Zomerspelen in Tokyo. Nu wordt het de eerste keer dat hij tijdens een groot voetbaltoernooi op tv zal te horen zijn. Hieronder zien we een foto van hem tijdens de halve finale op het EK tussen Engeland en Denemarken. Bert Sterckx was dan radiocommentator bij Sporza. Een man met een prachtige stem!

Ook interessant