Broer van Anderlecht-flop is met penaltygoal dé kwelduivel voor Belgische U19 ... 3de plek en geen EK!

Dinsdag is niet enkel de dag waarop de Rode Duivels Duitsland bekampen in een oefenduel. De Belgische U19 speelden dinsdagmiddag tegen Italië een belangrijk duel met het oog op kwalificatie voor het EK. De jonge talenten waren bij winst zeker van groepswinst. Jammer genoeg eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel en eindigt België derde in de groep achter Italië en Duitsland, maar voor Slovenië. Bij de doelpuntenmakers van de Italiaanse U19 zat een bekende naam: Francecso Pio Esposito. De broer van ex-Anderlecht-spits, Sebastiano Esposito, scoorde één van de twee Italiaanse strafschoppen. De Belgische U18 won dan weer wel met duidelijke 3-0 cijfers tegen de leeftijdsgenoten van Engeland tijdens een vriendschappelijk minitoernooi.

België U19 niet naar EK

Het zag er nochtans snel goed uit voor de Belgische U19. Na amper acht minuten bracht Norman Bassette de jonge Rode Duivels op voorsprong. De Italianen slaagden erin net voor rust de gelijkmaker te scoren via een strafschop. Net na rust ging de bal weer op de stip voor de thuisploeg en was het de broer van Sebastiano Esposito die de Italianen op voorsprong bracht. Vijf minuten voor tijd scoorde Mario Stroeykens de 2-2, maar dat was niet genoeg voor de Belgen. Met drie op negen staan de Belgen op plek drie in de groep met één punt achterstand op Duitsland en twee punten op Italië. Bij winst hadden ze zich als groepswinnaar geplaatst voor het EK.

België U19 spelers

Mario Stroeykens (Anderlecht) en Jorne Spileers (Club Brugge) doen meteen een belletje rinkelen bij de trouwe Jupiler Pro League-kijker. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige talenten bij de Belgische U19. Graag lichten we ook even alle andere basisspelers uit: Kjell Peersman (PSV), Noah Sadiki (Anderlecht), Bram Lagae (Gent), Arnaud Dony (Union SG), Samuel Mbangula (Juventus), Noah Mbamba (Bayer Leverkusen), Leandre Kuavita (Standard), Lucas Stassin (Anderlecht) en Norman Bassette (SM Caen).

De spits van de Belgische U19 heeft een neus voor doelpunten. Bij de beloften van paars-wit zit de aanvaller al aan veertien goals in twintig wedstrijden. Bekijk hieronder één van zijn goals: