OPVALLEND! Deze 11 Belgen hebben een aflopend contract, waaronder Mertens en Denayer

Voetbalflitsen heeft een elftal gemaakt met de elf bekendste Belgen waarvan hun contract deze zomer afloopt. Deze spelers kunnen dus gratis aansluiten bij een andere club. Er zijn elk jaar wel een aantal opvallende spelers die in dit rijtje zitten en wij hebben de meest opvallende Belgen eruit gehaald en opgelijst. 

Belgen met een aflopend contract

Wat meteen opvalt is dat er toch een aantal spelers bijzitten die een hoge marktwaarde hebben. Er is vaak tussen de club en de speler in kwestie onderling beslist om het contract niet te verlengen. Dat kan meerdere oorzaken hebben,  maar de meest voorkomende zijn de leeftijd en het aantal speelminuten. Dries Mertens, onlangs nog met zijn kindje toegezongen bij Napoli, is jaren de man geweest van Napoli, maar hij is inmiddels ook niet meer van de jongste.  

Jason Denayer

De opvallendste speler in dit elftal is toch Jason Denayer. Hij is nog maar 26 jaar en is de laatste jaren uitgegroeid tot een basisspeler van de Rode Duivels. Ook bij Lyon was hij titularis, maar de band met de trainer was niet goed en daardoor haalde hij vaak de basiself niet meer. Denayer heeft besloten om zijn contract niet te verlengen en is dus transfervrij deze zomer, net als deze Jupiler Pro League-spelers. Is dit een buitenkansje voor sommige (sub)topploegen? 

Belgen met een aflopend contract

Ook interessant