Wie is Jarne Steuckers, 21-jarige middenvelder van STVV die voor het jaar van de doorbraak staat?

Jarne Steuckers is een 21-jarige Belg die uitkomt voor Sint-Truiden. Vorig seizoen werd hij succesvol uitgeleend aan MVV uit Nederland, waar hij ook deelnam aan de promotie play-offs van de Eredivisie. Dit seizoen krijgt hij opnieuw volop zijn kans bij moederclub STVV en kan hij wel eens een revelatie worden op het middenveld. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Jarne Steuckers Sint-Truiden

Jarne Steuckers werd geboren op 4 februari 2002 en is op moment van schrijven 21 jaar oud. De middenvelder werd geboren in Sint-Truiden en komt sinds de zomer van 2017 ook uit voor die club. Daarvoor werd hij opgeleid bij provinciegenoot KRC Genk. Bij STVV verzamelde hij in het seizoen 2021-2022 291 speelminuten, maar de Kanaries besloten om hem uit te lenen aan zusterclub MVV. Jarne Steuckers speelde vorig seizoen de pannen van het dak bij MVV in de Keuken Kampioen Divisie en daarom krijgt hij dit seizoen volop zijn kans bij Sint-Truiden. In de voorbereiding maakte hij de nodige indruk, waardoor hij wel eens een sensatie kan worden in de Jupiler Pro League.

Jarne Steuckers MVV

De aanvallende middenvelder heeft momenteel een marktwaarde van 500.000 euro en speelt bij STVV met het rugnummer 22. Steuckers speelde nooit voor een nationale jeugdploeg en is daar ondertussen ook te oud voor. Toch barst hij van het talent, getuige zijn negen goals en elf assist in 39 wedstrijden bij MVV. Steuckers is linksvoetig, 1,79 meter groot en is aangesloten bij Stirr Associates. “Of ikzelf voor mijn doorbraak sta? Het is moeilijk om daar nu al uitspraken over te doen. Ik heb heel mijn jeugd in Sint-Truiden doorgebracht. Het is fijn om nu terug te zijn. Ik ben hier in een fijne groep terechtgekomen en ik ga mijn uiterste best doen om een goed seizoen te draaien.”, aldus Jarne Steuckers bij Het Laatste Nieuws.

Jarne Steuckers scoorde vorig seizoen nog tegen Jong Ajax:

Jarne Steuckers stond ook al even voor de camera tijdens de voobereiding met STVV: