Wie is Soumaïla Coulibaly, de tiener die Willian Pacho moet doen vergeten in Antwerpen?

Royal Antwerp zag deze zomer Willian Pacho richting Duitsland vertrekken. De 21-jarige Ecuadoriaan maakte voor negen miljoen euro de overstap naar Eintracht Frankfurt. De Ecuadoriaanse international miste vorig seizoen slechts 161 minuten en laat dus een groot gat achter in de Antwerpse defensie. De eerste twee speeldagen werd dit gat opgevuld door het 20-jarige talent Zeno Van Den Bosch en op speeldag drie vervolledigde Ritchie De Laet het duo met Toby Alderweireld. Het lijkt er echter op dat Antwerp nu de geknipte man heeft gevonden om Pacho te doen vergeten.

Wie is Soumaïla Coulibaly?

Op 2 november 2022 werd Thorgan Hazard naar de kant gehaald in de Champions League wedstrijd tussen FC Kopenhagen en Borussia Dortmund. Aan de zijlijn stond een jongeman, genaamd Soumaïla Coulibaly, klaar om op zijn achttiende zijn debuut op het kampioenenbal te maken. Hij speelde een minuut of twintig en de wedstrijd eindigde op 1-1. Ongeveer anderhalf jaar voordien had de jonge Fransman met Malinese roots zijn jeugdclub Paris-Saint-Germain verlaten, op zoek naar speeltijd. Die speeltijd vond hij in de Duitse 3. Liga bij Borussia Dortmund II, waar hij negen wedstrijden zou spelen en deel uitmaakte van een respectabele negende plek voor de reserves van Dortmund. Het seizoen erop speelde hij in zestien wedstrijden en was hij één van de uitblinkers.

Coulibaly Antwerp Dortmund

Zoals al vermeld was Antwerp na het vertrek van Willian Pacho op zoek naar een vervanger. Die hopen ze te hebben gevonden met Coulibaly die ze een seizoen lenen bij 'die Schwarzgelben'. De Frans-Malinese centrale verdediger werd op 14 oktober 2003 geboren en wordt binnen twee maanden 20 jaar. Hij is linksvoetig, sterk en met zijn 191 cm een gevaar in de lucht. Coulibaly heeft reeds vier caps voor de Franse U20, waar hij al op zijn achttiende debuteerde. Hij heeft volgens transfermarkt een marktwaarde van één miljoen, maar in zijn contract staat een aankoopoptie van twaalf miljoen euro die na het seizoen geactiveerd kan worden. Coulibaly zal bij Antwerp met het nummer vier op de rug spelen, die het laatst door Radja Nainggolan werd gedragen.

Ook interessant