2de Klasser wint beker en treedt volgend seizoen aan in UECL-voorrondes... pas in 2022 opgericht!

FK TransINVEST is een club uit de Litouwse tweede klasse. Afgelopen zondag hebben zij voor een enorme stunt gezorgd door de Litouwse beker te wonnen. Een tweedeklasser die de nationale beker wint, dan moeten wij meteen denken aan KV Mechelen dat enkele jaren terug de Croky Cup-finale won van KAA Gent. Wat het verhaal van FK TransINVEST nog specialer maakt, is dat de club nog maar een jaar bestaat en volgend seizoen zo goed als zeker in de hoogste divisie zal uitkomen!

FK Transinvest bekerwinnaar

FK TransINVEST is een club uit de Litouwse tweede klasse. Op zeven speeldagen voor het einde tellen ze reeds veertien punten meer dan eerste achtervolger Nevezis, waardoor de titel zo goed als binnen is. De club werd pas in 2022 opgericht door een goederenbedrijf. Ze kroonden zich meteen tot kampioen in de Litouwse derde klasse en lijken dat dit seizoen opnieuw over te doen in een reeksje hoger. Hoe dan ook, FK TransINVEST won afgelopen zondag de Litouwse beker door eersteklasser FA Siauliai te verslaan. Het doet ons wat denken aan het verhaal van KV Mechelen, dat als tweedeklasser ook de bekerfinale won van KAA Gent.

FK TransINVEST Conference League

Aangezien FK TransINVEST de Litouwse beker won, mogen ze volgend seizoen (2024-2025) aantreden in de voorrondes van de Conference League. Tegen dan zullen ze normaal in de Litouwse eerste klasse uitkomen. Het is toch een zeer straf verhaal: pas opgericht in 2022, en in 2024 sowieso al een Europese kwalificatiematch afwerken. Het is een sprookje dat we eigenlijk alleen maar op Football Manager zien! Ook Lokomotiv Plovdiv is trouwens zo'n 'kneusje' die het momenteel zeer goed doet. 

Hier zien we de spelers van FK TransINVEST de Litouwse bekerwinst vieren:

Een wedstrijdverslag:

De evolutie van FK TransINVEST is zéér speciaal te noemen: 

Ook interessant