Waar en wanneer vindt de Europa League-finale van 2023 plaats?

De Champions League-finale van 2023 wordt afgewerkt op zaterdag 10 juni 2023 in Istanbul, maar waar vindt de Europa League-finale plaats? Voetbalflitsen zocht het even voor jou uit, want dit wordt sowieso een wedstrijd die je wil bekijken gezien het niveau sinds vorig seizoen serieus gestegen is!

Wanneer vindt de Europa League-finale van 2023 plaats?

De Europa League-finale vindt dit jaar plaats op woensdag 31 mei 2023, aftrapuur 21u. Zoals altijd zal deze wedstrijd dus in het midden van de week gespeeld worden. Op zich geen probleem, want de nationale competities zijn tegen dan al stopgezet. De winnaar van de Europa League mag later dit jaar de UEFA Supercup spelen tegen de winnaar van de Champions League.

Waar vindt de Europa League-finale van 2023 plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in de Puskas Arena in Budapest, de hoofdstad van Hongarije. Deze prachtige tempel is gloednieuw en nog maar enkele jaren in gebruik. De capaciteit is zo'n 65.000 à 70.000 toeschouwers en de Hongaarse nationale ploeg speelt er haar thuiswedstrijden. Zo was het stadion nog te zien op het EK 2020. Normaal zou in de 2020 de Europa League-finale hier gespeeld worden, maar door de coronapandemie werd dit verplaatst naar 2023.

Leer hier de Puskas Arena wat beter kennen: