Op de weg terug: 4e Provincialer is kampioen na amper 2 nederlagen, in 2020 nog in 3e Nationale!

Bij Voetbalflitsen kijken we uiteraard mee naar wat er allemaal gebeurt in de hoogste afdelingen van ons voetbal, maar ook de lagere regionen houden we met argusogen in de gaten. Dagelijks proberen we het amateurvoetbal de aandacht te geven die het verdient. KVC Wingene is deze keer de club die we graag willen uitlichten. Vorig seizoen grepen ze net naast promotie, maar dit jaar was het wel prijs voor de West-Vlamingen. Maak even kennis met de kersverse kampioen uit Vierde Provinciale. 

KVC Wingene

Een volkse, West-Vlaamse club. Dat lijkt ons een mooie beschrijving van deze leuke vereniging. Eentje met een bijzondere (en recente) historie. Ze zagen het licht in 1949 onder de naam Hoger Op Wingene en dragen daardoor met trots stamnummer 5216 in het hart. In 2001 fuseerde de ploeg met SK Sint-Jan Wingene en zo ontstond de fusieclub VC Wingene. In 2010 promoveerden de West-Vlamingen van Tweede naar Eerste Provinciale en amper één jaar later werd alweer gepromoveerd, dit keer naar de Vierde Klasse. Daar zouden ze echter maar één jaar vertoeven, tot het seizoen 2016/2017, waar ze kampioen werden in Eerste Provinciale en vervolgens drie jaar lang in de Derde Amateurklasse zouden verblijven.

Faillissement

In 2019/2020 sloeg echter het noodlot toe. Door financiële problemen achtten de West-Vlamingen zich verplicht om te zakken van Derde Amateur naar Vierde Provinciale. Maar niet getreurd, na vorig seizoen nog nipt promotie te ontlopen, zijn ze volgend seizoen te zien in Derde Provinciale. Na een heel sterk seizoensbegin en een spannende eindrace met KFC Varsenare is KVC Wingene de verdiende kampioen. Wie weet een eerste stap richting de gloriejaren van enkele seizoenen terug.

KVC Wingene kampioen

Van de 30 gespeelde matchen wonnen ze er maar liefst 24. Wat nog een pak straffer is het feit dat de club beschikt over een ijzersterke defensie: ze kregen amper 23 tegengoals in het volledige seizoen. Mede door deze sterke verdediging verloren ze maar twee duels. Na een spannend seizoenseinde met KFC Varsenare is het toch Wingene die de titel pakt. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar op het einde van de rit eindigde Wingene met drie punten voorsprong. Volgend seizoen mogen ze proberen hun opmars verder te zetten in Derde Provinciale. Proficiat met de titel, heren! VV Volkegem is dan weer tegen alle verwachtingen in kampioen geworden in Derde Provinciale.

KVC Wingene kampioen in 4e provinciale

Vorig seizoen werd VK Dudzele kampioen in Vierde Provinciale. KVC Wingene leek lange tijd op weg naar de titel, maar liet het alsnog liggen. In de heenronde won het nochtans met 3-2 van de latere kampioen. Een sfeerbeeld: