Wie is Richie Sagrado, 19-jarige rechtsachter van OH Leuven en de vervanger van Louis Patris?

Louis Patris was afgelopen seizoen één van de revelaties in de Jupiler Pro League. De Belgische rechtsachter en jeugdinternational versierde zo een transfer naar RSC Anderlecht. Een flinke aderlating voor de Leuvenaars, al staat er met Richie Sagrado een waardige vervanger klaar. De 19-jarige rechtsachter krijgt volgend seizoen zijn kans in de A-kern.

Wie is Richie Sagrado?

Richie Sagrado werd geboren op 13 januari 2004 en is op moment van schrijven negentien jaar oud. De Belgische rechtsachter werd opgeleid bij Seraing en Genk, maar trok in de zomer van 2021 naar OH Leuven. Vorig seizoen kwam hij voornamelijk uit in Eerste Nationale, maar nu lijkt hij zijn kans te krijgen in de eerste ploeg gezien het vertrek van Louis Patris. Sagrado is een rechtervleugelverdediger en dus zijn rechtstreekse vervanger.

Sagrado vervanger Patris OH Leuven

Richie Sagrado kon afgelopen seizoen 75 minuten verzamelen voor de A-ploeg van OH Leuven, verspreid over drie wedstrijden. Tegen RSC Charleroi maakte hij op 10 maart 2023 zijn debuut, hij mocht toen drie minuten invallen. Tegen KV Mechelen stond hij voor de eerste keer in de basis. Tegen Malinwa (4-1 zege) stond hij toen 70 minuten lang op de linksachterpositie. Op de laatste speeldag viel hij tenslotte nog twee minuten in tegen Standard Luik (3-2 zege). Er wordt verwacht dat hij straks gewoon als titularis aan het nieuwe seizoen begint. Hij is dan ook de rechtstreekse vervanger van Louis Patris die naar Anderlecht vertrok. Al kan er natuurlijk nog een nieuwe rechtsachter komen.

Sagrado Belgisch jeugdinternational

Richie Sagrado is ook een Belgisch jeugdinternational. De verdediger van OH Leuven kwam al uit voor de U16, U17, U18 en U19 van ons land. Eind maart stond hij nog negentig minuten in de basis tegen Duitsland (1-1 gelijkspel) en speelde hij 45 minuten tegen Italië (2-2 gelijkspel). Sagrado is drie jaar jonger dan Patris en kan zomaar in diens voetsporen treden. Wordt hij komend seizoen een revelatie in de Jupiler Pro League?

Sagrado's eerste basisplaats? Tegen KV Mechelen:

Ook de fans van OH Leuven leerden hem al kennen: 

Ook interessant