Wie zijn de eerste 10 tegenstanders van Anderlecht in het nieuwe seizoen? Speelschema Anderlecht uitgelicht

Donderdagmiddag om 12u werd de nieuwe kalender in de Jupiler Pro League voorgesteld. De eerste speeldag van het nieuwe seizoen wordt afgewerkt in het weekend van 28 juli. Aangezien je liever met een goed gevoel start aan de competitie, is het handig om te bekijken welke clubs elkaar treffen op de eerste speeldagen. Voetbalflitsen lichtte even de eerste tien competitiewedstrijden van RSC Anderlecht uit. Onder coach Brian Riemer moet sowieso beter gedaan worden dan afgelopen seizoen. Een goede start is dan ook verreist.

Tegen wie speelt Anderlecht haar eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen?

Anderlecht speelt haar eerste wedstrijd op vrijdag 28 juli 2023. Dat is meteen een klepper: in het Dudenpark tegen buur Union Saint-Gilloise. Amper een week later wordt alweer een topper gespeeld, dan neemt Anderlecht het thuis op tegen kampioen Antwerp. Op speeldag drie trekt paars-wit naar Stayen. De derde topper van het seizoen is op Genk op speeldag zes en op speeldag acht neemt Anderlecht het thuis op tegen aartsrivaal Club Brugge. Eerder lichtten wij ook al de eerste wedstrijden van Club Brugge uit.

10 eerste tegenstanders van anderlecht in het nieuwe seizoen

Anderlecht seizoen 2022/2023

Op speeldag één komen de Kustboys van KV Oostende op bezoek in het Lotto Park. Een duel dat ook op speeldag één plaatsvond in 2019 en toen trokken de bezoekers aan het langste eind. Het werd toen 1-2. Op speeldag twee stapt paars-wit de bus op richting het Jan Breydelstadion en wordt Cercle Brugge de tegenstander. Daarna volgt er een duel tegen Seraing, dat vorig seizoen de degradatie kon ontlopen. Op speeldag vier is er alweer de Brusselse derby tegen Union en staat Felice Mazzu plots aan de andere dug-out. Speeldag vijf is het Anderlecht-Gent, maar die wedstrijd zal wegens Europese wedstrijden worden uitgesteld naar een andere datum verder in het seizoen. 

Anderlecht eerste wedstrijden jupiler pro league nieuw seizoen 2022/2023

Anderlecht won vorig seizoen haar eerste match van het seizoen met 2-0: