Nog steeds maar 22... 2 jaar geleden nog bij AS Roma, maar tegenwoordig aan de slag in 1B

Een voetbalcarrière loopt niet altijd zoals je het zou verwachten. Er zijn zoveel variabelen, dat het zo goed als nooit zeker is op welke plek je echt kan doorbreken. Denk maar aan Jordy Soladio, die enkele jaren geleden in Nationale speelde maar afgelopen seizoen bijna topschutter werd in Luxemburg. Ook Kéres Masangu kan tot nu toe spreken van een opvallende carrière. Tegenwoordig is hij aan de slag bij Virton in 1B, maar enkele jaren geleden speelde hij voor AS Roma.

Kéres Masangu AS Roma Virton

Masangu is een 22-jarige Belg die tot 2015 in de jeugdreeksen van Anderlecht speelde. Het was daar dat KV Mechelen hem wegplukte. Zijn talent werd snel opgepikt en in 2017 zat de jongeling al bij AS Roma. Hij werd uitgeleend aan Sassuolo, maar speelde na die passage ook een hoop matchen bij de U19 van de Romeinen. Onder meer in de Youth League.

Beerschot en Virton

Doorbreken lukte niet, waarna een transfer naar Beerschot volgde. Na een nieuwe uitleenbeurt aan het Kroatische Sibenik belandde de centrale middenvelder vorig jaar bij Excelsior Virton. Na zijn blessure kwam hij in de ploeg en speelde hij afgelopen seizoen uiteindelijk veertien matchen, bijna allemaal als basisspeler. Ook volgend seizoen mag hij daar zijn geluk beproeven.

Dat hij al hard trainde aan zijn afwerking is wel duidelijk:

Ook interessant