Brian Riemer laat deze 6 (!) sterkhouders uit de selectie voor bekermatch tegen La Louvière

RSC Anderlecht neemt het dinsdagavond om 20u30 op in en tegen RAAL La Louvière. En dan hebben we het natuurlijk over de 1/16de finales van de Croky Cup. Paars-wit raast als een trein door de competitie met recent nog een 5-1 zege tegen OH Leuven. Nu is het uiteraard ook de bedoeling om door te stoten in de Croky Cup, en het liefst zonder de sterkhouders al te veel te moeten belasten. Sommige spelers werden zelfs bewust uit de selectie gehouden om hen te sparen voor de rest van de competitie.

La Louvière-Anderlecht B-ploeg

Anderlecht zal dinsdagavond met een B-ploeg aantreden tegen La Louvière, de ongeslagen koploper uit Eerste Nationale. Spelers die bewust uit de selectie werden gelaten om hen te sparen, zijn: Kasper Schmeichel, Ludwig Augustinsson, Théo Leoni, Mats Rits, Mario Stroeykens en Jan Vertonghen. Francis Amuzu is er ook niet bij, maar dat heeft eerder te maken met (licht) blessureleed. Ze zullen dus ook niet op de bank plaatsnemen en niet ingezet kunnen worden moest de score tegenvallen. Het is gebruikelijk dat er in deze fase van het bekertoernooi flink wordt geroteerd, maar dat er zoveel sterkhouders uit de selectie worden gelaten, is toch vrij uitzonderlijk.

Zonder veel sterkhouders in de Croky Cup

Spelers als Benito Raman, Luis Vazquez, Lucas Lissens, Maxime Dupé, Louis Patris en Alexis Flips kunnen op die manier nog eens minuten krijgen en zich bewijzen. Ook de door Wesley Sonck bekritiseerde Kristian Arnstad wordt in de basis verwacht. De Anderlecht-fans vinden het dan ook wat gevaarlijk en willen La Louvière toch niet onderschatten aangezien zij héél sterk bezig zijn in Eerste Nationale. Lees even met ons mee:

"Hij zet het B-team, het ziet er niet goed uit" 

"Reken je erop dat je gaat winnen?" 

"Ik denk dat je onze tegenstanders een beetje onderschat. Ik weet niet waarom je bijna het hele middenveld in één keer wisselt en het zonder Rits, Leoni en Stroeykens doet. Laten we het hopen dat het werkt" 

Ook interessant