STRAF! Ex-Bruggeling kan transfer maken naar Barça, eerste onderhandelingen reeds gevoerd

Thomas Meunier kan straks een spraakmakende transfer maken. De Belgische rechtsachter staat namelijk in de belangstelling van FC Barcelona. De Spaanse topclub zou hem willen huren met aankoopoptie. Sergino Dest zou in de deal betrokken worden, een ruildeal als het ware. De eerste onderhandelingen zouden al gevoerd zijn.

Thomas Meunier

Thomas Meunier is 30 jaar oud en heeft een marktwaarde van negen miljoen euro. Sinds juli 2020 komt hij uit voor Borussia Dortmund, dat hem gratis wegplukte bij Paris Saint-Germain. Bij de Parijzenaars speelde hij ier seizoenen, want in juli 2016 kochten ze hem voor zes miljoen euro over van Club Brugge. Voor de Rode Duivels speelde Meunier al 54 wedstrijden, best een mooi aantal. Hij gaat er de concurrentie aan met Timothy Castagne van Leicester City.

FC Barcelona

FC Barcelona is vrij actief op de transfermarkt. Eerder deze winter haalde het ook al Ferran Torres en Dani Alves binnen, terwijl Adama Traoré dan weer gehuurd zou worden van Wolverhampton. Thomas Meunier zou dus op zijn 30ste een mooie transfer kunnen maken. Momenteel gaat het minder goed met Barça, zowel op financieel als sportief vlak, maar qua naam blijft het toch één van de mooiste clubs ter wereld.

thomas meunier barcelona transfer

Ook interessant