Belgische fans zeggen allemaal hetzelfde over Debast na debuut voor Rode Duivels

Donderdagavond namen onze Rode Duivels het in de Nations League op tegen Wales. Met het WK voor de deur, zach Martinez zijn kans om enkele zaken uit te testen. Zo mocht Zeno Debast meteen in de basis staan terwijl het nog maar zijn eerste selectie was voor België. Veel Twitteraars hadden geen lovende woorden voor hem over na het tegendoelpunt...

Zeno Debast Rode Duivels

"Debast verdient zijn plaats (nog) niet."

"Daarom is een kind in het nationale team zetten geen goed idee."

Zeno Debast debuut Rode Duivels

Wie is Zeno Debast?

Zeno Debast is een 18-jarig toptalent van RSC Anderlecht en kan als centrale verdediger uit de voeten. Hij doorliep de jeugdreeksen van België, maar heeft echter nog geen wedstrijd gespeeld voor de U21 van België. Hij heeft een contract tot de zomer van 2025 en heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van twee miljoen euro. Ook Marco Kana is een toptalent van Anderlecht, hij vindt Kevin De Bruyne de beste speler ter wereld.

Zeno Debast meetrainen Rode Duivels

Het Laatste Nieuws sprak met de talentvolle Zeno Debast en ze vroegen hem welke Rode Duivel hij zou willen zien spelen bij Anderlecht. Dit was zijn reactie: "Ik kies voor Youri Tielemans. Zijn inzicht en het gemak waarmee hij zowel links als rechts speelt. Op het einde van het vorig seizoen mocht ik even meetrainen met de Rode Duivels in Tubize. Het was een droom die uitkwam voor mij, al die vedetten. Alsof ik op vrijdagavond na school op de Playstation aan het spelen was, echt genieten." Bij paars-wit hebben ze veel talentjes rondlopen. Zo vertelde Marc Degryse eerder al dat hij enorme fan is van Julien Duranville.

Zeno Debast Rode Duivels

Filip Joos over Zeno Debast

"De 18-jarige Zeno Debast maakte bij zijn debuut een geweldige indruk: passing, indribbelen, duelkracht… Hij kan uitgroeien tot iets groots", vertelde Filip Joos bij De Zondag. De fans van Anderlecht hopen logischerwijs dat Zeno Debast dit seizoen veel wedstrijden mag spelen.

Filip Joos over Zeno Debast

Bekijk hier een doelpunt van Zeno Debast bij de U16 van Anderlecht