Deze 10 clubs haalden de meeste 'punten' ooit in de Croky Cup: twee GROTE verrassingen!

Deze week staan er twee terugwedstrijden op het programma in de halve finale van de Croky Cup. Club Brugge neemt het woensdagavond op tegen KAA Gent en Anderlecht zal donderdagavond proberen door te stoten tegen KAS Eupen. Bij Voetbalflitsen vonden we het dan ook een mooi moment om eens een 'all-time'-overzicht te maken van welke clubs de meeste 'punten' haalden in de Croky Cup, moest een overwinning ook de drie punten opleveren in de bekercompetitie.

Clubs met de meeste punten in de Croky Cup

Op één vinden we niet onverwacht Club Brugge terug met 261 punten uit 123 matchen. De landskampioen won de beker het meest (elf keer) van alle andere ploegen in België. Op de tweede en derde plaats vinden we Standard en Anderlecht terug met elk respectievelijk 224 en 217 punten. Standard won de beker al acht keer en Anderlecht negen keer, dus het was zeker te voorspellen dat deze ploegen hoog in dit klassement zouden staan. 

Verder vinden we er ook nog twee verrassende ploegen terug, met name Cercle Brugge en Beerschot. Van Cercle is het geleden van 1985 dat ze de beker voor het laatst wonnen. Wel moet gezegd worden dat Groen-Zwart vaak ver geraakt in de Croky Cup, met als uitschieter de finale tegen KRC Genk in 2013. De andere verrassende ploeg is Beerschot dat in 2013 failliet ging. De verklaring voor hun plaats in deze lijst komt doordat ze de beker twee maal wonnen en ook twee maal de finale haalden. 

clubs met de meeste punten in de croky cup

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link