Dit zijn de best vertegenwoordigde nationaliteiten in de JPL, Japan opvallend hoog!

De Jupiler Pro League wordt seizoen per seizoen bekender in het buitenland. Het zorgt er ook voor dat meer buitenlandse spelers hun weg vinden naar België. Dat is natuurlijk een algemeen fenomeen in de wereld wat we mondialisering noemen. Het is ook leuk om even stil te staan bij de nationaliteiten buiten België die het vaakst vertegenwoordigd zijn in de Jupiler Pro League.

STVV

Niet verrassend staat Frankrijk op kop met 35 spelers. Geen enkel land komt ook maar in de buurt. Het podium wordt vervolledigd door Nederland en Japan. Dat laatste land is toch wel best opvallend. De laatste jaren kwamen telkens meer Japanners naar de Jupiler Pro League, denk maar aan Yuya Kubo, Daichi Kamada, Takehiro Tomiyasu, Junya Ito en Ryota Morioka. Een belangrijke rol is er ook voor STVV dat in handen is van Japanse eigenaars.

Japan

In totaal zijn er 12 Japanners in onze competitie. De bekendste zijn Ito, Morioka, Suzuki, Schmidt en Mitoma, maar ook van de rest zullen we nog veel horen. Er is trouwens geen enkele competitie in Europa dat zoveel Japanners afvaardigt als die van ons. Andere landen die in de top 10 staan zijn onder meer Ivoorkust, Ghana, Duitsland en DR Congo. Speciaal om te zien!

buitenlandse spelers per land in de jupiler pro league