Vandenbempt: "Daarom is David Hubert de beste keuze voor Anderlecht"

David Hubert blijft officieel aangesteld als hoofdcoach van Anderlecht. Dat communiceerde de club op donderdagmiddag. Dat was toch eerder een onverwachte beslissing, maar Sporza analist en commentator Peter Vandenbempt denk dat Anderlecht wel de juiste keuze gemaakt heeft.

"Er zullen ook uit de spelersgroep wel signaal gekomen zijn dat ze zich goed voelen bij de aanpak van Hubert, zowel psychologisch als tactisch", begint Vandenbempt bij Sporza. "Spelers voelen dat ze vooruitgang maken, meer vertrouwen krijgen. En Anderlecht heeft ook gewoon een grote nood aan continuïteit en stabiliteit, om niet wéér te moeten beginnen met iets anders."

"Ook een belangrijk pluspunt: Hubert heeft al wat krediet opgebouwd bij de supporters. Al moet hij wel rekening houden met het feit dat een gelijkspel tegen Charleroi of Westerlo over 2 maanden niet meer met de mantel der liefde bedekt worden."

De klasse van David Hubert als T1

"Tot nu toe was alles perfect: zijn gedrag langs de lijn, zijn communicatie, zijn coaching. Hij straalde klasse en autoriteit uit. Maar de nieuwe realiteit is dat hij nu T1 van Anderlecht is. En iedereen die dat ooit was, zal bevestigen dat dat redelijk onvergelijkbaar is met wat anders. De tijd zal uitwijzen of hij het dan goed doet"