Héél mooie transfer: laagvlieger uit 1e Nationale haalt speler weg bij PO1-club, AMBITIEUS!

KVK Tienen speelde afgelopen seizoen in Eerste Nationale en eindigde daar op een elfde plaats, net boven de gevarenzone. Het vocht volop tegen de degradatie en dat is iets wat ze volgend seizoen niet nog eens willen meemaken, dus investeren ze fors. Zo verzekerde Tienen zich van de diensten van Tibo Herbots, derde doelman van Union. Hij maakte het sprookje mee vanop de eerste rij. De tweede toptransfer in Eerste Nationale deze week.

Tibo Herbots 

Bij Tienen hebben ze een toptransfer te pakken. Ze kondigden op het Instagram-kanaal de komst aan van Tibo Herbots, afgelopen seizoen derde doelman bij vice-kampioen Union. De 21-jarige keeper speelde in de jeugd al voor OH Leuven, Standard en Sint-Truiden en doorliep ook meerdere nationale jeugdreeksen tot en met de U19. Op zijn Instagram kreeg hij alvast bakken afscheidsberichten, van ondere andere Rode Duivel Siebe Van Der Heyden en Casper Nielsen.

KVK Tienen

De ploeg uit Vlaams-Brabant speelde afgelopen seizoen een groot deel van hun matchen in het stadion van Sint-Truiden, op Stayen dus. Ze waren daartoe genoodzaakt vanwege de overstromingen van vorige zomer in ons land. Hun Bergéstadion met een capaciteit van 7.100 toeschouwers én een kunstgrasveld werd beschadigd door de zware overstromingen. Stayen is het dichtsbijzijnde stadion met kunstgras. In de Croky Cup speelde Tienen in de 1/16de finales tegen Cercle Brugge en toen moest het ook uitwijken naar Jan Breydel.

De Suikerboys

KVK Tienen werd opgericht in 1921 en heeft het stamnummer 132. De clubkleuren zijn blauw en wit. 'De Suikerboys' speelden lange tijd in Tweede Klasse en zijn al bijzonder lang actief in de nationale reeksen. Hun beste prestatie is een zesde plek in Tweede Klasse in het seizoen 2008/2009. Hun bekendste spelers zijn Terry Osei-Berkoe, Ben Yagan, Jesse Mputu en Sofiane Bouzian. Tienen is trouwens een ploeg in opmars. In 2018/2019 werden ze kampioen in Derde Nationale, het seizoen erop deden ze dat over in Tweede Nationale. Het is was hun eerste volwaardige seizoen in Eerste Nationale. 

Aan het harde werk heeft het bij Tibo Herbots nooit gelegen:

Ook interessant