Amper 22 jaar: broer van ex-Genk-speler maakt GROTE indruk in Eerste Nationale, 16 goals in 20 matchen

De kampioen in Eerste Nationale lijkt al gekend. Patro Eisden Maasmechelen telt momenteel zeven punten meer dan eerste achtervolger R.F.C. De Liege. De ploeg van Stijn Stijnen heeft dan ook een ijzersterk elftal en wil zich graag bewijzen in 1B. Maar ook bij de andere clubs in Eerste Nationale zijn er héél wat interessante spelers aan de slag. Denk maar aan Adriano Bertaccini, momenteel actief bij Thes Sport Tessenderlo en broer van ex-Genk-speler Paolino Bertaccini.

Adriano Bertaccini Genk

Adriano Bertaccini kende het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij KRC Genk, maar ook bij de jeugd van Club Brugge was hij even actief. Doorbreken bij het eerste elftal van Genk lukte niet, waardoor hij zijn geluk ging beproeven bij KMSK Deinze (op huurbasis). Daar speelde hij zeventien wedstrijden en was hij goed voor drie doelpunten. Deinze besloot hem niet definitief in dienst te nemen, waarna Bertaccini transfervrij richting Oostenrijk trok. Bij SC Austria Lustenau mocht hij meespelen in 21 wedstrijden en vond hij drie keer de weg naar het doel. Na één seizoen hield hij het er voor bekeken, waarna Eerste Nationaler Thes Sport hem binnenhaalde. 

Adriano Bertaccini Thes Sport Tessenderlo

De carrière van de 22-jarige aanvaller lijkt nu eindelijk op het juiste spoor te zitten. Hij speelde dit seizoen tot nu toe twintig wedstrijden en scoorde daarin maar liefst zestien doelpunten. Hij moet enkel de ervaren Jeremy Perbet voor zich dulden in de topschutterstand, die scoorde één doelpunt meer, maar had daar wel twee wedstrijden meer voor nodig. Thes Sport Tessenderlo staat momenteel op een tiende plaats met 34 punten.

Bertaccini in actie met Tessenderlo tegen KV Oostende voor de Croky Cup

Ook interessant