Dit elftal met vergeten spelers speelde ooit voor de Rode Duivels, met Bakkali en De Laet

Dat België over een talentvolle generatie beschikt, is algemeen geweten. De nationale ploeg is geen vaste spelersgroep, waardoor er vaak een verrassing in de selectie kan zitten. Soms waren er spelers die een bepaalde periode piekten en daarmee verdienden ze een selectie voor de nationale ploeg van België. Vaak kwamen ze niet verder dan één wedstrijd, maar dat blijft toch een mooie mijlpaal in de carrière van een voetballer. Wij van Voetbalflitsen maakten een elftal waarbij we alleen spelers selecteerden die ooit voor de Rode Duivels gespeeld hebben, maar die de meesten al vergeten waren. 

Elftal met vergeten Rode Duivels

De meeste spelers uit dit 'vergeten' elftal spelen momenteel in België. Deze spelers kwamen aan één cap voor de Rode Duivels: Sammy Bossut, Laurent Depoitre, Birger Verstraete, Anthony Limbombe, Benito Raman, Derrick Tshimanga en Elias Cobbaut. Sommige spelers haalden meer dan één cap zoals: Christophe Lepoint, Christian Kabasele, Geoffrey Mujangi Bia, Jonathan Legear, Zakaria Bakkali, Ritchie De Laet, Vadis Odjidja, Ilombe Mboyo, Luis Pedro Cavanda en Yassine El Ghanassy. Marvin Ogunjimi kwam zelfs aan zeven interlands, waarin hij vijf keer scoorde.

Dubbele nationaliteit

Er zijn heel wat Belgen die over de dubbele nationaliteit beschikken en onder voetballers is dat niet anders. Zo kwam Mehdi Carcela in 2009 tweemaal in actie voor de Rode Duivels, maar koos de Standard-aanvaller in 2011 om toch voor de Marokkaanse nationale ploeg uit te komen. Ondertussen zit hij al aan 22 interlands voor Marokko en scoorde hij één doelpunt. Denis Odoi maakte afgelopen vrijdag zijn debuut voor de nationale ploeg van Ghana. Zo begint de 33-jarige verdediger aan een tweede interlandcarrière, nadat hij in 2012 al eens een vriendschappelijke wedstrijd speelde voor België.

Vergeten Rode Duivels

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link