Portugezen delen verrassende mening over R. Martinez na winst op Liechtenstein en 27/27

Vorig jaar werd afscheid genomen van Roberto Martinez en stelde de KBVB Domenico Tedesco voor als bondscoach. Martinez zat echter niet lang zonder werk, want hij kreeg de mogelijkheid om bondscoach van Portugal te worden. Die greep hij met beide handen. En naar goede gewoonte spelen de mannen van Martinez een uitstekende kwalificatiecampagne. Donderdag werd er gewonnen van Liechtenstein, waardoor ze pronken met 27 op 27. En toch is niet iedereen even enthousiast over hun coach. Lang niet zelfs...

Roberto Martinez vs Liechtenstein

Portugal mocht het donderdagavond opnemen in en tegen Leichtenstein, dat nog geen enkel punt sprokkelde. Martinez pakte uit met enkele rare keuzes: zo werd Liverpool-aanvaller Diogo Jota uitgespeeld als linker wingback en moest Ruben Neves plaatsnemen in de defensie. Aan de rust stond het zowaar nog 0-0, tegen een Liechtenstein dat al 25 goals had geslikt. Na rust kwam de klasse toch nog bovendrijven: Ronaldo en Cancelo zorgden voor de 0-2 overwinning. Maar nee, niet iedereen is vooralsnog overtuigd van Martinez, ondanks die knappe 27 op 27.

"Neves als CV, Jota als wingback... Dat krijg je als je een komiek als Martinez als bondscoach hebt."

"Roberto Martinez die opnieuw een gouden generatie gaat ruïneren. Wat een shock."

"Het spel is verschrikkelijk. Neves als CV, Martinez is een dramatische trainer."

"Jota linker wingback? Roberto Martinez, is alles oké met je?!"

"Roberto Martinez, jij mag geen gelukkig leven leiden."

"De eerste keer dat we verliezen op het EK, gaan we uitgeschakeld zijn. Martinez is een matige trainer. Eens we tegen een topland spelen, gaan we er uit."

"De basiself van Martinez leek al verdacht, en het verwondert dus niemand dat de eerste helft heel zwak is."

"Roberto Martinez is een industrieplant. Je kan me niet vertellen dat die man iets van voetbal kent."

Roberto Martinez vs Bosnië

Na de 0-5 zege op het veld van Bosnië vorige maand weerklonk er nochtans veel enthousiasme uit Portugese monden.

"Wat ik goed vind aan Roberto Martinez is dat hij het spel niet vertraagt. Fernando Santos zou het rustiger aan doen na het tweede doelpunt" 

"Ik hou echt van het werk van Roberto Martinez, coach van Portugal, ondanks dat hij 'mislukte' met de Belgische generatie. Ik hou echt van het idee van zijn spel en het tactische schema" 

"Het werk van Roberto Martinez zal nog steeds worden getest en bekritiseerd, maar het is goed om te weten dat Portugal opnieuw wedstrijden heeft gedomineerd en gewonnen heeft die ze hadden moeten domineren en winnen, en ze niet tevreden waren met een 1-0 zege" 

"In een paar maanden tijd heeft Roberto Martinez het volkslied geleerd en Portugal aan het voetballen gekregen. Hij verdient stilaan de Portugese nationaliteit" 

"Het is nog vroeg, maar Roberto Martinez heeft tot nu toe uitstekend werk geleverd met de nationale ploeg van Portugal. Ze hebben elke wedstrijd gewonnen, een record van 100%. En ze spelen nog steeds topvoetbal en zijn een overweldigend team, iets wat we maar een paar keer hebben gezien onder Fernando Santos" 

"Hoe Portugal tijd verspilde met die Fernando Santos... ze spelen zo goed onder Roberto Martinez" 

"De poule van Portugal in de voorrondes is zwak, maar het is duidelijk dat Portugal zelfs tegen zwakke tegenstanders steeds beter gaat spelen. Met elke wedstrijd wordt het duidelijker dat Roberto Martinez er goed in slaagt om met de getalenteerde ploeg van Portugal te werken" 

"Meneer Roberto Martinez, hou me alsjeblieft niet voor de gek" 

"Eindelijk een technicus" 

"Het genie Roberto Martinez" 

Ook interessant