Zo zou de JPL-stand eruit zien met alleen scorende Belgen: degradatiekandidaat op 1

Wat als er in de stand van de Jupiler Pro League, alleen de doelpunten van Belgische spelers meetelden? Dan zou het klassement er heel anders uitzien, namelijk zo! We zien dat het klassement een grote wending heeft gekregen.

Zulte Waregem

Zulte Waregem zou dan op kop staan met 39 punten uit 20 wedstrijden. Dat hebben ze te danken aan hun Belgische spitsen Zinho Gano en Jelle Vossen, die samen goed zijn voor 22 goals. Dat tikt natuurlijk lekker aan.

Union

De revelatie van het seizoen, Union, staat in de echte stand los op kop met zes punten voorsprong op Club Brugge, maar in deze stand staan ze op de zesde plaats. Dat is nog steeds knap voor een promovendus. Hun topscorer Deniz Undav is een Duitser en hij maakte al zestien goals dit seizoen. Die tellen niet mee hier. De goals van zijn spitsbroer Dante Vanzeir tellen wel mee. Hij maakte er dit seizoen elf.

Hekkensluiter

De hekkensluiter in deze stand is KV Oostende met dertien punten. Zij rekenen vooral op goals van Gueye en Ambrose en dat zijn geen Belgen. Logisch dan dat ze bij deze stand de rode lantaarn zijn. Ook Standard staat opvallend heel laag. 

JPL-stand met alleen scorende Belgen

jupiler pro league stand scorende belgen

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link