Straffer kan niet: 4e Provincialer wordt 2 jaar na oprichting dominant kampioen met 0 nederlagen!

Voorlopig zijn er nog maar negen Vlaamse herenteams die zich reeds kampioen mogen noemen. Eén van die teams is SV Blauw Wit Temse uit Vierde Provinciale. Een club met een erg mooi verhaal, want ze bestaat nog maar twee jaar. Blauw Wit Temse verloor dit seizoen geen enkele keer en telt al vijftien punten meer dan de tweede in de stand. Of met andere woorden: de Oost-Vlaamse ploeg domineerde dit seizoen haar reeks. Tijd om hen wat beter te leren kennen!

SV Blauw Wit Temse

KSV Temse ging in april 2020 een fusie aan met Sporting Lokeren, waardoor zij op Daknam gingen spelen onder de fusienaam Lokeren-Temse. Die club is trouwens op weg naar Eerste Nationale na een fenomenaal seizoen. Mensen uit de gemeente vonden het echter jammer dat Temse zelf verdween uit het Belgisch amateurvoetbal en daarom werd besloten om een nieuwe club op te richten: SV Blauw Wit Temse. De Oost-Vlaamse club bestaat met andere woorden nog maar van het seizoen 2021-2022 en is in haar tweede seizoen meteen kampioen geworden, én hoe! Na 26 speeldagen werd 23 keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en geen enkele keer verloren. Met 113 gescoorde goals en amper elf tegengoals zijn ze duidelijk te sterk voor hun reeks.

Eindronde in Derde Provinciale?

Het zal je dan ook niet verbazen dat SV Blauw Wit Temse vier speeldagen voor het einde reeds kampioen is. Momenteel tellen ze vijftien punten voorsprong op Hoogeinde en zestien punten voorsprong op Bosdam-Beveren. Hun grootste zeges dit seizoen: 9-0 tegen St.-Pauwels (x2), 1-9 tegen Zaffelare B, 8-0 tegen Tielrode en 0-7 tegen Sint-Niklaas B. Temse speelde vroeger trouwens nog in de Belgische Derde en Vierde Klasse en speelt haar thuiswedstrijden in het prachtige Fernand Schuermanstadion dat ooit meer dan 3.000 toeschouwers kon verwelkomen. De club hoopt volgend seizoen stiekem de eindronde te halen in Derde Provinciale. Leuk feitje: elke thuismatch wordt voorafgegaan met een footlunch, wat aantoont dat de club heel wat supporters en medewerkers heeft. Proficiat!

blauw wit temse

De titel werd stevig gevierd:

Ook interessant